BSO De Meule

Molenstraat 21 in Venlo, ( Toon op kaart )

175 scholieren

Bekijk de volledige pagina van BSO De Meule, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

BSO De Meule foto

Op BSO De Meule vind je 20 klassenfoto’s en 175 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Wandelingen naar de bossen, Sinterklaas, handenarbeid, spelletjes op het schoolplein, TOPPOP, Het op school zijn i.

Wandelingen naar de bossen, Sinterklaas, handenarbeid, spelletjes op het schoolplein, TOPPOP, Het op school zijn i.p.v. thuis. Schoolliefdes waren er volgens mij niet, het was een ouderwetse jongensschool, wat op zich natuurlijk niks wil zeggen. Belangrijker nog was dat we daar nog lang niet mee bezig waren. Leraren: klas 2 een juffrouw die de dochter van de schoolinspecteur was (Bettinger?)(en op de Kaldenkerkerweg woonde?), klas 4 meneer Peters die later hoofd van de school is geworden, in klas 3 weet ik het niet meer, in de 5e meneer Cootjans, in de 6e broeder Donald en ook nog een broeder Eventio geloof ik. Broeders reden op zgn. Mobilettes, brommertjes even grijs als de eeuwige grijze kledingcombinaties die ze droegen. De hoofdbroeder heette Norbert van Meel. Er was ook een juffrouw Verblakt maar of ik haar heb gehad? Naar een opgebaarde Broeder Modest (voor 6e klassers) ben ik nog gaan kijken in een ruimte naast de Martinuskerk. De spraakjuffrouw (toen was logopedist nog te moeilijk voor ons) heette ook Peeters en was volgens mij de moeder van Freddie of Ferdie die ontzettend stotterde. Waardoor ik niet geloofde dat zij zijn moeder was. Het was ook de tijd van, ja, nu herinner ik me m'n schoolliefde weer: Ajax! Ik droomde ervan, het hele elftal hing als poster op m'n kamer. Cruijff in z'n topjaren, Ajax was nog te betalen, Nederland deed nog mee aan het WK. Op de eerste klas zaten we met 41 leerlingen, volgens mij bleef er eentje zitten en er was er al 1 blijven zitten toen ik op school kwam. Ik had niet op de kleuterschool gezeten en voelde een achterstand. Erg leuk vond ik lezen tot een fout. Volgens mij zou dat tegenwoordig echt niet meer kunnen. Bladzijden lang lezen zonder een fout, voor degene die wat moeilijker mee kan uiteraard verschrikkelijk om na een halve zin al te moeten stoppen. Zo leerde je het nooit, zou ik later denken. Pff, ik weet het even niet meer. Oja, rennen naar de andere kant van het schoolplein, heen en weer totdat je wordt aangetikt en dan ben jij n van de vele tikkers en moet met alle andere degene die over zijn te pakken krijgen. Of ook een tikspel maar dan, zodra je "erbij bent" in een lange sliert, als een slang, degene die nog niet "af'' is, erbij tikken. Ik stop er even mee, komen veel leuke dingen boven. Ga even kijken of het allemaal werkt.

BSO De Meule, 1967

feest van zuster veronica, meestal met een film .

feest van zuster veronica, meestal met een film

BSO De Meule, 1962

Ohjee, ohjee.

Ohjee, ohjee. Da's allemaal lang geleden zeg. Ik weet nog dat de Juffrouw uit de 1. klas Juffrouw Mieke heette. Ik weet niet meer precies hoe lang we die hadden. Van broeder van Meel en Juffouw Peeters heb ik ook nog les gehad, maar wanneer en in welke klas weet ik niet meer precies. Ik de vierde klas kregen we meneer Verhoex en in de vijfde Meneer Koot die overspannen raakte. Voor zover ik me kan herinneren ben ik, met m'n vriend uit die tijd (Rolf van Roon) de eerste in de geschiedenis van de toenmalige Heilig Hart School geweest die gespeibeld hadden. De snoepfabriek van venco(?) was afgebrand en daar naar niet verbrand snoepgoed zoeken was veel belangrijker dan school. We zijn ook betrapt omdat m'n moeder (die in het dokumentatiecentrum werkte) ietwat verbaast in de klas keek omdat ze mij niet zag. Jaja, die goede oude tijden.

BSO De Meule, 1975

?