British School

Rio de Janeiro in Rio De Janeiro, ( Toon op kaart )

2 scholieren

Bekijk de volledige pagina van British School, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 0
  • Schoolgenoten 2

Op British School vind je 0 klassenfoto’s en 2 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Gekleed in uniform naar school, er werd geen nederlands gepraat alleen Engels en Braziliaans.

Gekleed in uniform naar school, er werd geen nederlands gepraat alleen Engels en Braziliaans. Heb het erg naar mijn zin gehad, en er zaten 2 andere nederlandse meisjes bij mij op school, 1 daar van Nathalie Spaandonck.

British School, 1976

's Ochtends uniform aan en met de schoolbus opgehaald.

's Ochtends uniform aan en met de schoolbus opgehaald. Schoolplein omgeven door witgekalkte bomen die als doelpalen fungeerden. Ouderejaars (4e klas plus, dus vanaf 10 jaar) mochten via de voordeur naar binnen; het lagere grut moest via de achterdeur. Vanaf 5e jaars kon je "prefect" worden, dan mocht je toezicht houden op de anderen (netjes de trap op en af, toezicht tijdens de gezamelijke warme lunch) en een beperkt aantal strafregels uitdelen. Het strafsysteem eindigde met de "cane", in 2 maten, alleen toe te dienen door de Headmaster, een in Engels uniform gestoken voormalige militair. Als je ruzie had, kreeg je bokshandschoenen aan en mocht onder toezicht van een leraar 1 minuut boksen. Vele outings naar de bossen in de omgeving, sport days. 2 maal per jaar een muziek of toneelvoorstelling door de leerlingen voor de ouders. Sao Joao met vuurwerk per klas gedoseerd (1e klas alleen sterretjes, 6e klas de vuurpijlen). Competitieve school, goede prestaties leverden je "yellow balls (+2 punten)" of "red balls (+5 punten)"; slechte "blue" en "black balls" (-2 resp. -5 punten). De score werd bijgehouden op een poster aan de muur; aan het eind van het jaar volgden prijzen (geen straf). Ieder kwartaal een preek met bijbelgezang, waarin de Headmaster in Oxford gewaad verscheen. 's Avonds weer in het gelid en met de schoolbus naar huis. Geweldige school, zeer naar mijn zin gehad.

British School, 1962

?