Boumanacademie

in Amsterdam, ( Toon op kaart )

92 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Boumanacademie, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Boumanacademie foto

Op Boumanacademie vind je 6 klassenfoto’s en 92 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Op de oude locatie in de stad.

Op de oude locatie in de stad. Heen en weer fietsen vanuit Amsterdam Noord/oostzaan. Praktijkscholen waren ook altijd ver weg. In het begin mocht je nog niet met een lange broek voor de klas. Ben zelfs eens in de winter naar huis gestuurd om een rok aan te trekken. Mijn oude kleuterjuf ontmoet op een andere school. Erg leuk. Werk in den Haag op een nieuwbouw school. Nu even geen montessori meer.

Boumanacademie, 1970

Niet echt veel geleerd op deze school.

Niet echt veel geleerd op deze school. Wel een leuke tijd gehad, o.a. in de schoolkrantredactie met Theodor Holman. Leuke interviews gehouden (o.a. met Jan Donkers en (heel bijzonder) Jaco Groot (geeft nooit interviews). Op het matje moeten komen bij de directeur vanwege onbehoorlijk taalgebruik in de schoolkrant. De leuke lessen CV van Fieke (jonge, aantrekkelijke juf) de theaterbezoeken, veel naar het Shaffytheater en de regelmatige bezoeken (onder schooltijd) aan café van Dijk op het Stadionplein. Een "crime" vond ik de lessen handwerken (veel hulp gehad van mijn zus en moeder) en het blokfluiten bij muziek (gebruik het instrument nooit meer!). Trok veel op met Frank van Dongen, Mariette Moos en Jacqueline Besancon.

Boumanacademie, 1974

Het gebouw stond aan de nieuwe Prinsengracht.

Het gebouw stond aan de nieuwe Prinsengracht. Noodlokalen aan het water. Snackbar "Monnie"met flipperkampioenschappen. Wichers directeur. Damman (Gym) Nico Apeldoorn (Ned) Breuk(pedagogiek)

Boumanacademie, 1961

?