Bonefatiusschool/Franciscusschool

Vinkenstraat in Groningen, ( Toon op kaart )

137 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Bonefatiusschool/Franciscusschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
Bonefatiusschool/Franciscusschool foto

Op Bonefatiusschool/Franciscusschool vind je 31 klassenfoto’s en 137 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik herinner me vooral Dhr.

Ik herinner me vooral Dhr. Alberts met z'n verhalen over"De Nikker", zo'n titel zou tegenwoordig niet meer kunnen, ook Dhr. van der Linden staat me nog bij, erg gelukkig was hij niet geloof ik, er deden zich nog weleens conflicten voor (boze moeder van Johan.. in de klas en zo). Hoe het verder is gegaan: Na en wat moeilijke start, ik kon "niet meekomen" zoals dat heet, heb ik via de LTS, die ik niet afmaakte, op een bepaald ogenblik gekozen om mijn eigen weg te gaan. Ik ging de verpleging in en na mijn opleidingvervolgens de militaire dienst in (KVV). In 1969 weer terug in de burger maatschappij ben ik mijn carriere in de gezondheidszorg gestart. Intussentijd had ik de nodige opleidingen gedaan, alles naaast m'n baan: Mulo B, sociale academie, docenten en managementopleiding. De moeilijk meekomende jongen (waarvan overwogen werd om hem naar wat je tegenwoordig noemt speciaal onderwijs te laten gaan) bleek zich toch wel aardig te kunnen redden. Na een aanvankelijke loopbaan in het management ben ik weer gaan studeren en haalde uiteindelijk twee keer een doctoraal: gezondheidswetenschappen (beleid en beheer gezondheidszorg en gezondheidspsychologie)en Onderwijskunde, ben daarna lang docent en wetenschappelijk medewerker geweest aan hogescholen (NHL en Windesheim/Vu) en de universiteit(Open universiteit en Erasmus, faculteit sociale wetenschappen/ sociale geneeskunde, waar ik (nota bene rekenzwak, volgens de damens en heren op de lagere school) nog een tijd statistiek, methodologie en epidemiologie heb gegeven en ook begeleiding gaf aan promovendi. Tegenwoordig, ik ben inmiddels 63, heb ik nog een kleine praktijk als psycholoog/ psychotherapeut en heb inmiddels het hectische onderwijs achter me gelaten. Zo zie je maar, het is toch nog goed gekomen.

Bonefatiusschool/Franciscus..., 1949

De onderwijzers, Agnes van Baarle, Loes Dekkers en Bouwien Carlier, die ik later in het jeugdwerk weer tegenkwam.

De onderwijzers, Agnes van Baarle, Loes Dekkers en Bouwien Carlier, die ik later in het jeugdwerk weer tegenkwam

Bonefatiusschool/Franciscus..., 1946

Leerkrachten waren: juf Van Baarle(n), Loes Dekkers, Veerkamp-Witte, Joop Lefrand, Cees Knijn, Lakerveld (schoolhoofd; kwam, dacht ik uit Rotterdam).

Leerkrachten waren: juf Van Baarle(n), Loes Dekkers, Veerkamp-Witte, Joop Lefrand, Cees Knijn, Lakerveld (schoolhoofd; kwam, dacht ik uit Rotterdam). Er was een speelplaats die gesplitst was voor de meisjes en de jongens.Je kreeg straf als je als jongen naar het meisjesgedeelte ging.

Bonefatiusschool/Franciscus..., 1954

?