BJ internaat de Eikenhorst

geeuwenbrug 4 in Smilde, ( Toon op kaart )

5 scholieren

Bekijk de volledige pagina van BJ internaat de Eikenhorst, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

BJ internaat de Eikenhorst foto

Op BJ internaat de Eikenhorst vind je 0 klassenfoto’s en 5 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Aangezien ik de parttime opleiding Sociale Academie (Cultureel Werk) wilde volgen, ben ik op zoek gegaan naar een baan in die sector.

Aangezien ik de parttime opleiding Sociale Academie (Cultureel Werk) wilde volgen, ben ik op zoek gegaan naar een baan in die sector. Het werd "De Eikenhorst" in Geeuwenbrug in de functie van pedagogisch-didactisch werker. Het was een BJ-Internaat. B.J.= Bijzonder Jeugdwerk. De sector was residentiele jeugdhulpverlening. Dit betekent: er waren 5 leefgroepen met 12 jongens en meisjes, er was onderwijs & Vorming, er was Maatschappelijk Werk en er was Cultureel Werk. Er was ook een centrale keuken. Ik begon daar in 1976. Men was toen bezig met de nieuwbouw. Zelf begon ik in een klein kantoortje als klaslokaal in een houten barak. Ik ontving daar de leerlingen voor mijn lessen maatschappijleer. Ik werd ingewerkt door Dick van Brussel. Mijn meest directe collega's waren Thijs van Veen en Anca Heijthecker. Mijn directeur was Han Kramer. Al vrij snel ging een internaat in Zweeloo sluiten en kregen we nieuwe collega's o.a. Klaas Tiktak. Ook kwamen er nieuwe collega's uit Vledder o.a. Rens Kop Jansen, Errit v.d. Veer, Anneke Haarsma en Hans ? Even later ook nog Jan Doorten. In die periode heel veel gelachen met alle collega's. Als Culureel Werker (2 avonden per week) organiseerde ik samen met de jongeren (12-18 Jaar) de Vredesweek, filmvoorstellingen, soosavonden en projecten over Israel, sex etc. Ik trok ook vrijwilligers aan om met onze jongeren te werken o.a. fotografie. Later ben ik weer meer in Vorming & nderwijs gaan werken oa. Nederlands, Engels en Wiskunde. Maar ook maatschappijleer, kunstschilderen, blokfluit, videofilms maken en eigen tuintjes aanleggen. Mijn direct leidinggevende was toen Cees Bouter. In de leefgroepen ging ik dan 's avonds studiebegeleidng geven. Ook bezocht ik de school en de bedrijven (stagebegeleiding) van onze jongeren. Ik deed ook mee aan een kamp, meestal tijdens het hemelvaartweekend. Mooi werk en boeiend werk. Ik heb nog steeds 1 x per jaar een reunie met de collega's van de leefgroep "De Coelenbargh". Koob, Erna, Bert, Dorothe, Ietje en Annelies. Natuurlijk waren alle jongeren bijzonder, maar een aantal kan ik mij nog zeer goed herinneren: Jan Provoost, Paul Pruis, Sjaak van Westen, Ferry Turk. Opmerkelijke zaken: Er werd in die tijd behoorlijk veel gerookt en gedronken. Han Kramer vertrok en we kregen een ellenlange sollicitatieprocedure met Matthijs van Gessel als nieuwe directeur. Er ontstonden relaties: Anca en Dick, Koob en Erna. Er was een korte periode hele goede leidnggevende voor de leefgroepen, Willem Nijboer. Lief en leed werd sterk gedeeld met elkaar. Ik ben vertrokken naar BJ-Internaat "De Eese" (Steenwijk) in 1987.

BJ internaat de Eikenhorst, 1976

ik was nogal druk.

ik was nogal druk

BJ internaat de Eikenhorst, 2006

?