Bilderdijkschool

Insulindestraat 279 in Rotterdam, ( Toon op kaart )

133 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Bilderdijkschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
Bilderdijkschool foto

Op Bilderdijkschool vind je 37 klassenfoto’s en 133 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik herinnerd mij dat ik bij meester Stapelkamp in de klas hebt gezeten Klasgenoten die ik mij herinnerd zijn Piet Jansen, Fred Schaap, Henk Lubbers,Leen Zwaal, Lo van Kamp.

Ik herinnerd mij dat ik bij meester Stapelkamp in de klas hebt gezeten Klasgenoten die ik mij herinnerd zijn Piet Jansen, Fred Schaap, Henk Lubbers,Leen Zwaal, Lo van Kamp. Deze laatste is geemigreerd naar Canada waar ik nog steeds contact mee hebt.

Bilderdijkschool, 1947

Meester Muiderman kon heel mooi vertellen.

Meester Muiderman kon heel mooi vertellen. Soms werd de toverlantaarn met mooie plaatjes tevoorschijn gehaald. In de hal stond de kast met opgezette beesten. Stapelkamp, het hoofd was heel streng. Voor het minste onduidelijkheidje in je sommen werd hij fout gerekend. Met mijn vader had hij ruzie omdat Stapelkamp vond, dat ik niet naar de HBS moest. Ik ben toch gegaan, nadat ik eerst een half jaar moest bijleren en steeds met aspirant-HBS-er werd aangesproken.

Bilderdijkschool, 1944

hoofd dhr.

hoofd dhr. Stapelkamp; lerares Mw. van Leeuwen die ook franse les gaf (na schooltijd). Ik had contact met ene Jan Foudraine: samen met hem gingen wij naar de chris. HBS Henegouwerplein.Kwam ook bij hem thuis ( vlakbij het sportfondsenbad) hij had nog een broer. Dhr. Stapelkamp stimuleerde ons erg om door te leren. Gymnastiek was op de bergsingel in het lokaal van de Mulo en werd toen nog gewoon door de eigen leerkrachten gegeven. Ik heriner me nog wat klasgenootjes: Bertie Bollekamp; Ria Buskop (haar vader was taxi-chauffeur) ; ook haar vriendin Kunnie van Os uit de Bergpolderstraat; we speelden op de houtzolder bij Gerard de Groot ( vader was aannemer - zat op de Bergweg.) In de Insulindestraat werd toen veel op straat gespeeld: dieffie met verlos; stoep(rand)bal etc etc ijsjes eten bij Kriesch en Angelo Bettie...... spelen bij "Schut"-verhuizingen ( Bij Louistje Schut - kwam ik thuis op de Bergweg naast de tandarts). Kroonkurken sparen kregen we van "De rustende Jager cafe op de hoek).- Ome Gerard en zijn vrouw met kelner Joop.) Leuke tijd.

Bilderdijkschool, 1948

?