Bewaarschool voor jongens en meisjes

Egelantiersgracht in Amsterdam, ( Toon op kaart )

3 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Bewaarschool voor jongens en meisjes, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 3
  • Schoolgenoten 3

Op Bewaarschool voor jongens en meisjes vind je 3 klassenfoto’s en 3 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 4

Van deze periode kan ik me nie...

Van deze periode kan ik me niet zoveel herinneren. wel dat de school geleid werd door de Zusters. Dat er een fijne zandbak was en dat we vaak speelden met rode en groene klei. Zr. Bernadette kan ik mij nog herinneren.

2007, Deleted

ik zat eerst op een creche voo...

ik zat eerst op een creche voor driejarigen in een houten gebouwtje op het schoolplein. Die creche was toen pas geopend en mijn moeder, die net kind nummer 3 gekregen had, kon wel wat ruimte gebruiken. Dus ik naar de creche bij juffrouw Trees. ik heb niet zoveel herinneringen aan deze tijd, behalve dat ik een keer naar huis gebracht ben wegens diarrhee. O schaamte! Want ik was al met 1,5 jaar zindelijk, evenals de rest van mijn klasgenoten. Daarna de klas van juffrouw Annie en de klas van Zuster Nolasca. Meedoen aan een tekenwedstrijd voor kinderen van de Rijksacademie voor beeldende kunst met het schilderij dat ik op 5-jarige leeftijd 'in opdracht' maakte (o, kun je er ook een voor mij maken) en waar ik een eervolle vermelding voor kreeg. Ik heb er ook een voor zuster Nolasca gemaakt. Ook deze school bestaat niet meer.......jammer. Het was een oud gebouw, maar wat maakt dat uit als je kind bent?

2008, Els

Ik weet er niet zo veel meer v...

Ik weet er niet zo veel meer van, 't is al erg lang geleden en ik was nog piepjong natuurlijk. Ik herinner mij wel de straat, het donkere gebouw vanbinnen, de zandbak en de strenge nonnen. De namen ben ik vergeten. Als ik ongehoorzaam was werd ik in een kast gezet - dat was minder, daarom weet ik dat nog wel.

2010, ruud
?