Bazelschool

Havikslaan in Amsterdam, ( Toon op kaart )

303 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Bazelschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 94
  • Schoolgenoten 303

Op Bazelschool vind je 94 klassenfoto’s en 303 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 243

Atzema - hoofd, geschiedenis v...

Atzema - hoofd, geschiedenis van een onderwijzer die een vinger met lood had (erg stijf, was het Piet de Waard). Wim Reuvers ook in mijn klas, ook Elly Mulder, Bertha Oldenburg, Mathie Postma, R v/d Hoop, M. Boontje, Jo Berge allemaal in 1960. Was erg lui, dus niet overgegaan in de tweede en vierde klas, maar eindelijk toch een diploma in 1961. Had juffrouw Amalia Waalkens in de tweede klas. Anton Albers die al een paar jaar ouder is, heeft het volgende geschreven :- Een paar leraren van de Bazelschool heb ik nog voor je. De duitse leraar was meneer "Sam" Zonneveld, Walsma gaf b.v. aardrijkskunde (geografie) en als je bv de Rijn vanaf Rotterdam naar Basel aanwees, zei hij heel sarkastisch: Het water vloeit NIET naar bove!! Gosliga -de groninger- probeerde me een draai om mijn oren te geven, ik stond in de hoek bij een kast, ik bukte me en daar was plotseling een groot gat in het hout van die kast. Dan was daar nog meneer Schmoll. Die was dik en rookte Ritmeester en gaf meetkunde en algebra. Rookte hij zijn zigaartje en de peuk deed hij dan in een zilver of blikken tabaksdoosje. Later. als die peuk uitgegloeid was en koud, nam hij hem eruit, beeet er een stuk af en kauwde daarop en .... weg was de peuk. Hardstikke lekker.

2002, Walter

Mr Atzema ( toen nog schoolhoo...

Mr Atzema ( toen nog schoolhoofd) was streng maar rechtvaardig. Mr. Bezemer was onze klasseleraar Oude klasgenoten o.a. Rienk Kleist, Wim Karreman,Jaap Schutten,Ronald Krijger,Dik Korse, Ria Verkuyl

2002, Deleted

Leraren: Walsma (Duits), Bouma...

Leraren: Walsma (Duits), Bouma NL + geschiedenis), Atzema (hoofd), Schregardus, Cannegieter, v.d. Haak (wiskunde), Krom (gym)

2002, Truus
?