Basisschool St. Lucia

Hoofdstraat in Helmond, ( Toon op kaart )

139 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Basisschool St. Lucia, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Basisschool St. Lucia foto

Op Basisschool St. Lucia vind je 19 klassenfoto’s en 139 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Het was leuk op deze school .

Het was leuk op deze school .( al waren er natuurlijk leraarslievertjes ) Wij waren de laatste op de Lucia-school , we hebben nog een steen met naam gemaakt voor de nieuwe school . Een reünie zou leuk zijn maar of het ook de moeite loont om elkaar naar al die jaren weer te zien !!!

Basisschool St. Lucia, 1972

de handwerkles van de zuster.

de handwerkles van de zuster

Basisschool St. Lucia, 1968

In de 1e klas had ik op een dag moeite de rits van mijn winterjack open te krijgen.

In de 1e klas had ik op een dag moeite de rits van mijn winterjack open te krijgen. Zuster Chantal, degenen die haar hebben gekend zullen wel weten dat dat een behoorlijk hardhandige zuster was (bij wie ik zelf niet in de klas zat maar die ik dus wel voldoende kende via de verhalen van de anderen en mijn eigen ervaring op het schoolplein) heeft me daarbij geholpen. Toen moest ik haar bedanken en dat vertikte ik omdat ik haar dus helemaal niet mocht. Toen moest ik op de gang blijven staan tot ik haar wel wilde bedanken. Heb ik daar de halve ochtend gestaan en elke keer dat ze kwam kijken weigerde ik haar dankjewel te zeggen. Kun je je voorstellen, zo'n meiske van 6? Op een gegeven moment zal het wel te lang hebben geduurd, daar kwan zuster Ferdinanda aan, het hoofd van de school. Dat was zo'n lieve zuster. Ze vroeg me of ik dan wel tegen haar dankjewel wilde zeggen, wat ik een uitstekend idee vond en ook meteen heb gedaan. Toen mocht ik eindelijk gewoon de klas binnen.

Basisschool St. Lucia, 1963

?