Basisschool Bethlehemschool

Radarstraat in IJmuiden, ( Toon op kaart )

304 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Basisschool Bethlehemschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Basisschool Bethlehemschool foto

Op Basisschool Bethlehemschool vind je 45 klassenfoto’s en 304 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Het is alwel 43 a 44 jaar geleden, Ja de tijd gaat plotseling snel als je terug kijkt.

Het is alwel 43 a 44 jaar geleden, Ja de tijd gaat plotseling snel als je terug kijkt. namen waarmee ik op school zat waren. Wim Zwemmer, Leen v.d. Bent, Wim v.d. Toorn, Fred van Oosten (vano), Han Perkins, Ruud van de Goorberg, IJsbrand Plokker, Nettie de Back, Anneke Esmeijer, Anneke Bart. Han Harmsen, Peter Wilderom, Jan Visser van de onderwijzers, Meester Remiens (ovl), Dhr. Algra, dhr. Dijkstra (ovl), Juf Lamme,Dhr. van Noord (Peukie) was een vervent aanhanger van de merken, Miss Blanc, Chief Whip, Golden Fiction, wat een een stank en rook. Ik heb Leen van Noord een jaar of 10 geleden nog gesproken, hij woonde in Friesland. Zomers konden we aan de overkant van de school zwemmen dat was een soort klein zwembadje men noemde dat het Pierenbad. Er was toen ook nog een soort verkeersexamen op school om je kennis van het verkeer te testen bij goed gevolg kreeg je een soort diploma. Dit examen moest je doen op de rolschaatsenbaan naast de school. Later is dat een korfbalveld geworden.Nu is men daar bezig met het bouwen van huizen het gehele Gijzenveldplantsoen en Moerbergplantsoen moet een stadspark worden. Handenarbeid, was er eens per week en dat was in de kelder onder de ingang van de school. Meestal was het met klei werken een soms figuurzagen ha ha. We hadden ook schoolmelk dat zat nog een een kwartliter flesje en koste 2,50 per week (melkkaart) Wat nu blijkt via een e-mail heb ik schijnbaar een vroeger (geheime ) aanbidster? helaas ben ik me hiervan niet bewust. maar bedankt voor je mail.

Basisschool Bethlehemschool, 1958

Hoofdmeester Remiëns had als bijnaam 'Rammelkast' vanwege zijn dwingende begintoon voor een psalm of een gezang.

Hoofdmeester Remiëns had als bijnaam 'Rammelkast' vanwege zijn dwingende begintoon voor een psalm of een gezang. Reed op een Solex met lange leren jas en zware helm. Dankzij juffrouw van der Bijl mocht ik na klas 1 direct door naar klas 3 (juffrouw van der Heyden). De 4e klas was rommelig met achtereenvolgens de meesters Van Noord ('Peukie'), De Kruyff, Windhorst ('Stinksjors'),Remiëns en juffrouw Van Brummelen(kunstgebit). Wegens gebrek aan klaslokaal zaten we met zijn zestienen in 'Het Kamertje'. Klas 5:meester Argeloo. Klas 6 Dijkstra ('Dijkie') en Alderlieftse.

Basisschool Bethlehemschool, 1961

Alderliefste als hoofd, de Groot klassen 3&4, Argeloo klas 5, Juffrouw Bijl klas 2.

Alderliefste als hoofd, de Groot klassen 3&4, Argeloo klas 5, Juffrouw Bijl klas 2. Juffrouw Veenstra klas 1 Ik zat o.a. in de klas bij Rik Menger en Ed Mol. We moesten vaak nablijven omdat we niet wilden zingen. Van de oude foto's herinner ik me ook nog wel wat jongens en meisjes. Ik ben blijven zitten in de 3e klas. Zat daarvoor bij m'n zus in de klas. Er was zelfs een tijd dat m'n broer (Wim) ook nog op die lagere school zat.

Basisschool Bethlehemschool, 1964

?