Anjewier

Aengwirderweg 259 in Tjalleberd, ( Toon op kaart )

62 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Anjewier, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Anjewier foto

Op Anjewier vind je 26 klassenfoto’s en 62 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

De school had twee lokalen.

De school had twee lokalen. Ik zat in de eerste drie klassen bij juffouw Makkinga. Als hoofd was toen aangesteld meester Inia. Later was dat meester Helder. Deze is in mijn klas 6 vertrokken naar Twente. Bij mijn weten naar Enschede. Mijn viend was in de laatste klassen Piet Andree.

Anjewier, 1954

Zonder kleuterschool, vanaf het stille platteland, zomaar in een dorp, waar ik niemand kende.

Zonder kleuterschool, vanaf het stille platteland, zomaar in een dorp, waar ik niemand kende. Goede tijd gehad, met de juffrouwen Makkinga, Bouma en meester Strikwerda, het hoofd. Er waren twee lokalen. Heerlijk om ook van de lessen van de hogere klassen mee te genieten. Als plattelanders mochten we tussen de middag overblijven. Ik kreeg vanaf klas 4 de sleutel van de school, als de meester nog even naar huis ging om te eten. Een keer dacht ik hem kwijt te zijn, bij de ijsbaan tegenover de school, maar ik had hem te goed opgeborgen - in de fietstas! Wat een opluchting. Ook was het spannend als je aan de overkant bij het postkantoor 3000 gulden (!) voor de meester mocht storten met een cheque. Vrienden in die tijd: Gerdientje van Es, Jannie van Es, nichten Hiltje en Doetje Kroes, Johan Strikwerda, Robijn Beuckens, Jan Waringa, Aat Hoogendoorn.

Anjewier, 1966

was heel leuk op school maar ja toen gingen we verhuizen.

was heel leuk op school maar ja toen gingen we verhuizen

Anjewier, 2001

?