AMSTELschool (MULO m.4jc)

Voorm.Stadstimmertuin 1 / Lepelstraat 17 in Amsterdam, ( Toon op kaart )

102 scholieren

Bekijk de volledige pagina van AMSTELschool (MULO m.4jc), blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 28
  • Schoolgenoten 102

Op AMSTELschool (MULO m.4jc) vind je 28 klassenfoto’s en 102 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 96

De Amstelschool was eerst geve...

De Amstelschool was eerst gevestigd in de Voorm. Stadstimmertuin en verhuisde later naar de Lepelstraat. Directeur was Koers,leraren Peeters, mijn klasseleraar P.Breedveld,verder Jarings, ,Bos, Van Pareren, Renes en Van Wijnen. Liefdes waren Tineke Batavier (in 1948 naar Israel geemigr.) en Sini Floetman(overleden in juli 1986). Klasgenoten, Mimi Kok, Hans Falkenhagen(broer van Rudie), David Agsteribbe, Wim van Oostrom, Frans Goossens, Rietje Soen, Ina Edel,Willy de Rood, Annemarie van Beek, Willy Wertwijn en Liesje Swart(de meest intelligente leerling van de klas). Dit was in mijn herinnering een hele leuke klas. In april 2005 voor vele ex-leerlingen een reunie georganiseerd in een Horeca-gelegenheid te Huizen. Deze reunie was een geweldig succes om vele ex-klasgenoten -zoveel ouder inmiddels- weer terug te zien. Elke woensdagmiddag met het klasse elftal voetballen achter de Emma-kerk aan de Middenweg of op het terrein achter het Amstelstation. Vaak speelden we tegen een elftal van de Frankendaelschool. Een primitief veld met kleding als doelpalen. In de jaren 1947/1951 had de Amstelschool een schoolband o.l.v. de leraar Frans H. van Wijnen. Deze band speelde heel erg goed en de pianist was werkelijk fantastisch.Deze pianist is later beroeps geworden en is heel bekend geworden in Nederl. Voorts een hele goede klarinetist en een geweldige accordionist.De namen ben ik kwijt. Een van de bekende Nederlanders, die interesse voor de spelers van deze band betoond was Pi Scheffer, de leider van het dansorkest The Skymasters./ Naast deze band waren als zangeressen aangetrokken de leerlingen,Mimi KOK, Ria v.d. ESHOF en Rietje SOEN. Mimi is met haar acteertalent het verst gekomen in de Nederl. cabaret en toneelwereld. Tijdens de gymnastiek lessen kwam ik in contact met volleybal.Werd lid van een club en speelde vervolgens in KVA, FORTO en SMH, alsmede in vele vertegenwoordigende teams. Ik haalde door een zware enkelblessure net niet met het Nederl.team de Wereldkampioenschappen in 1958 te Praag. Meel mij eens:henkmulder1935@hotmail.com

2002, Henk

Ik zat op de Mauritskade. Dir...

Ik zat op de Mauritskade. Directeur: Hr Klaauwen. Docenten Breedveld, Mej.Slot,Hr van Wijnen,Renes, Bos, Drent die speelde trompet, van Paaren,enz.Ik zat in de klas met:Edith....., Els van der Kar, Kees Beets, gymleraar was Jan Boot, broer van Ton Boot, Ik heb nog wel fotos, ook van de eindexamendag. Ik deed een beetje aan wielrennen. Boot vroeg mij om te gaan basketballen.

2002, Deleted

Klasseleraar Breedveld. Overig...

Klasseleraar Breedveld. Overige docenten o.a. Renes, Klaauwen (Directeur) Fijne gymleraar was ?,Speelde (op hoog niveau?) basketbal. Namen van klasgenoten, die ik me nog herinner: Frans v.d. Tak (pianospeler); Tony Bunichieg (o.i.d.); Kitty Urbanus (ja, familie van); Peter van der ?; ? Hartevelt;

2002, Han
?