Aloysiusschool lagere school

Achterom in Hilversum, ( Toon op kaart )

225 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Aloysiusschool lagere school, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 96
  • Schoolgenoten 225

Op Aloysiusschool lagere school vind je 96 klassenfoto’s en 225 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 168

Fratersschool met ook "leken" ...

Fratersschool met ook "leken" als onderwijzer. School is in 1971 afgebroken voor aanleg van de Schapenkamp.

2002, Gerard

Ik heb klasse foto's van 1b+2b...

Ik heb klasse foto's van 1b+2b plus het schoolreisje van klas 6 met meneer v.d. Berg. De school aan het Achterom is er niet meer. De gymzaal staat er nog wel!

2002, Deleted

Een prachtig oud schoolgebouw,...

Een prachtig oud schoolgebouw, dat stonk naar pis en overjarige overblijfmelk. In 1956 nog houten vloeren, en een electrische installatie die regelmatig uitviel. Rekenen uit Naar Aanleg en Tempo. De eerste lessen geschiedenis van mijnheer Vermeulen, inmiddels helaas dood. Een rasverteller, die mij de liefde voor dat vak heeft bijgebracht. Andere onderwijzers: Alessie, George Veldman, Chris Nagel. En langgerokte fraters zoals Anastasius, Xaverius,en frater Bavo, het hoofd der school. Gedreven mensen, streng, maar wel goed. Erg grote klassen, meer dan 40, soms 50 kinderen. Inktpotjes, Banken met een gietijzeren onderstel. De speelplaats aan hetAchterom voor de eerste-klassertjes, de grote speelplaats achter het gebouw, dat in tweeen was gesplitst door een streep. Daarachter speelden de Mulo-leerlingen. Opzij noodlokalen voor de zesde klassers, waar ik les kreeg van de onvergetelijke Moppie van den Berg. En daar tegenover, donker, dreigend, het enige gebouw dat er nog staat, dat afgrijselijke naar zweetsokken stinkende gymlokaal, met zijn splinterige parketvloer. Maar ik had dan ook heel weinig op met gymnastiek. Voor de rest was het wel een leuke school.

2002, Hugo
?