albert schweizerschool

Lindenlaan in Amstelveen, ( Toon op kaart )

262 scholieren

Bekijk de volledige pagina van albert schweizerschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

albert schweizerschool foto

Op albert schweizerschool vind je 79 klassenfoto’s en 262 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik zat op deze school toen deze net nieuw was opgeleverd in de zgn "witte stad".

Ik zat op deze school toen deze net nieuw was opgeleverd in de zgn "witte stad". Het was voor toen een moderne school waar je voor het eerst in groepjes in de klas zat ipv individuele banken. Zeer progressief voor die tijd. Jaren geleden heb ik nog een reünie bijgewoond van deze school georganiseerd door de heer Lastdrager. Het was vreselijk leuk om oude klasgenoten, waaronder mijn vriendje Rob Versteeg, te ontmoeten na zo veel jaren. De organisatie was overigens perfect. Had gehoopt om mijn toenmalige vriendinnetje Yvonne Post en haar broer Robbie Post weer eens te zien, maar helaas!

albert schweizerschool, 1960

De leukste school die een kind zich kon wensen.

De leukste school die een kind zich kon wensen. We gingen heel vaak met de bus ergens naar toe en we werkten met taken. Er was een schoolbibliotheek en een schoolkrant: De Tamboerijn. We hadden een hele grote klas en als er een leerkracht jarig was, voerden we van alles op voor de leerkracht. Ik herinner mij een kerstfeest in het dubbele lokaal dat als toneelzaal werd gebruikt. We hebben toen een kerststuk opgevoerd met Maria op een ezel. En een Sinterklaasfeest. De meisjes kregen allemaal een naaietui, dat door een groep moeders was gemaakt. Op de bovenste verdieping was de bibliotheek, dat door moeders werd geleid. Het was een hele progressieve school. Een van de mooiste herinneringen was de musical "liedje gezocht" dat we eerst voor de schoolradio en later voor de televisie hebben opgevoerd onder leiding van meneer Rabe. We droegen toen een bloese met jabot (dat is de enige keer in mijn leven dat ik dat woord heb gebruikt)dat in de thee was geweekt, aangezien de toenmalige zwart-wit televisie geen wit verdroeg! Later ben ik Rabe weer tegengekomen op de kweekschool in Amsterdam. In de 6e klas zijn we naar Ermelo geweest. Ik herinner mij een ondiep zwembad van beton en de slaapzalen. Ik heb het een geweldige school gevonden. De concierge heette Glasmeier en hij had een keukentje naast ons lokaal. We mochten vaak klusjes voor hem doen. Of in het speelkwartier voor meneer Lastdrager naar het postkantoor op de van der Hooplaan om postzegels te kopen en brieven op de bus te doen. Geweldig!

albert schweizerschool, 1960

Ik herinner mij mijnheer Lastdrager als hoofdonderwijzer en de heer Westerink heb ik ook nog als onderwijzer gehad.

Ik herinner mij mijnheer Lastdrager als hoofdonderwijzer en de heer Westerink heb ik ook nog als onderwijzer gehad.

albert schweizerschool, 1962

?