Albert Plesmanschool

Dovenetellaan in Arnhem, ( Toon op kaart )

198 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Albert Plesmanschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Albert Plesmanschool foto

Op Albert Plesmanschool vind je 35 klassenfoto’s en 198 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik herinner me onderwijzer V.

Ik herinner me onderwijzer V.d. Schoor. Die was best streng, maar hij kon geweldig voorlezen. De Tonke Dragt boeken over Ridder Thiuri met het Witte Schild waren prachtig. Juffrouw Sybrand die in de eerste heel lief was, maar in de derde klas een stuk minder staat me ook voor de geest, net zoals in de vierde klas meester Bouwman. Een fijne vent die ons (naar wij later van andere onderwijzers hoorden) te veel liet zingen. Mijn vriendje was toen Dick Stam. Allemaal goeie herinneringen aan die tijd. Ik woonde toen in de Van Berkumstraat.

Albert Plesmanschool, 1966

Hier liggen dus mijn eerste herinneringen.

Hier liggen dus mijn eerste herinneringen. Eigenlijk liggen die nog iets eerder op kleuterschool de Klimop. Leuke school. Leuke klas. Leuke vrienden en vriendinnen. Veel herinneringen 'Fontanus spelen met Bananuh'. Schooltandarts slechte herinnering. Die klootwijven hebben mijn gebit zowat verkloot. Slagbal was leuk, was ongeveer het enige waar ik goed in was. Zat een klas lager dan Linda Blokland (inmiddels Linda Estel) en we waren vriendinnen. Corry Hebink zat niet op de school maar woonde tegenover me. Leuke meid. Mevrouw Ullrich herinner ik me van de eerste klas. Wel een hoop ruzie mee gehad. Toch was ze niet onaardig. Daarna meneer IJzermans. Dat was ongeveer de tofste leraar die ik ooit gehad heb en ik denk dat dat voor velen geldt. Paddestoelen heb ik als de beste leren tekenen van hem. Zal dat ook nooit vergeten. Ik hoop dat hij de leerlingen na ons ook zoveel vreugde heeft kunnen geven. Meneer Burggraaf. Ofwel de bullebak. Hoofdmeester. Tja, niet zulke goed eherinneringen aan. Ik weet niet de man was niet onaardig maar ik had er weinig mee. Muzieklessen waren ook altijd leuk in de klas. Ik was er ook goed in. Rekenen was waardeloos en ben ik ook nooit beter in geworden:-) Ja het roert me wel. Die allereerste schooljaren. Er kunnen geen brugjaren of latere jaren tegenop.

Albert Plesmanschool, 1977

Ik kan me herineren juffrouw Loesberg, die geen goede indruk op me heeft achtergelaten.

Ik kan me herineren juffrouw Loesberg, die geen goede indruk op me heeft achtergelaten. Ik kan me juffrow Stam herinneren. En mijn vriendinnetje toen was Ageeth Huizer

Albert Plesmanschool, 1965

?