Alberdink Thijmschool Dependance Ruysdaelkade

Ruysdaelkade 215 in Amsterdam, ( Toon op kaart )

7 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Alberdink Thijmschool Dependance Ruysdaelkade, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 1
  • Schoolgenoten 7

Op Alberdink Thijmschool Dependance Ruysdaelkade vind je 1 klassenfoto’s en 7 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 6

We wonnen de kinderpostzegel a...

We wonnen de kinderpostzegel aktie. Burgemeester van Hall kwam in de klas om het te vertellen. We gingen naar Arnhem en Vaals. Meester van Ankum.

2011, Harry

Burgemeester van Hall kwam op ...

Burgemeester van Hall kwam op school vertellen dat onze klas een 14 daagse vakantie hadden gewonnen van de kinderpostzegels.Vroeg op school komen vanwege nieuwe tafels en stoelen.Er kwam niets,maar het was wel 1 April.Speelkwartier aan de overkant van de kade.Handwerkjuf Mevr Wijsman,beetje knorrig.Meester van Ankum een fijne meester.Toen zijn zoon Franklin was geboren mochten de meisjes mee om de baby te bewonderen.Hij woonde aan het Sarphatipark 83.Hij reed in een eend,dus dat was proppen.Het was een leuke onbezorgde tijd.

2012, Anja

Ik kwam in de vierde klas op d...

Ik kwam in de vierde klas op deze school terecht. We hadden tot en met de zesde klas dezelfde onderwijzer. Dat was onze meester Ankum. Of van Ankum? Hij emigreerde later naar Canada. In de vijfde klas wonnen we een prijs van de Kinderpostzegelactie en we zijn toen met de hele klas en de meester en een juf (en een paar ouders?) twee weken op vakantie geweest. Een week naar Arnhem en een week naar Vaals, we logeerden in jeugdherbergen. Ook gingen we naar Aken in Duitsland, vanuit Vaals of course! De gids in de kathedraal daar dacht dat wij op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen zaten. Ik ben later docent Tekenen en Nederlands geworden en ik denk nu dat we gewoon enthousiaste, nieuwsgierige Amsterdamse kinderen waren. Zelfs ik, die tot mijn tiende jaar in Groningen woonde. Ik ging met Ina van Menen om en haar heb later ook nog wel ontmoet. Joke Krook, Olga van der Plaat, Tineke, Frits en Harry zijn namen die ik me herinner.

2012, Elly
?