4e 5 jarige HBS-B

Jozef Israelskade in Amsterdam, ( Toon op kaart )

60 scholieren

Bekijk de volledige pagina van 4e 5 jarige HBS-B, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

4e 5 jarige HBS-B foto

Op 4e 5 jarige HBS-B vind je 11 klassenfoto’s en 60 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Eerst was dit de 4de5 op het Roelof Hartplein.

Eerst was dit de 4de5 op het Roelof Hartplein. Later zijn we verhuisd naar de PL Takstraat en werd de naam Comenius Lyceum. Verwarrend zoeken....

4e 5 jarige HBS-B, 1952

Na het eindexamen HBS-a kon hier een zesde leerjaar worden gevolgd.

Na het eindexamen HBS-a kon hier een zesde leerjaar worden gevolgd. Dat heette toen nog de E.O.P.B. (Economische Opleiding Praktijk Bedrijfsleven. De opleiding zou later uitgroeien tot de HES. Leuke tijd met geweldig veel gastsprekers, bedrijfsbezoeken en een stage in een bedrijf naar keuze. Bezielend cursusleider dhr Levison. Hier leerden we hoe je rapporten en scripties moest schrijven en het taalonderwijs was pittig maar bijzonder goed. Heb er nog altijd plezier van. En dankzij de stage zit ik nog altijd in het hout.

4e 5 jarige HBS-B, 1965

Op het Roelof Hartplein waren nog kolenkachels.

Op het Roelof Hartplein waren nog kolenkachels. In de winter was het op maandagmorgen erg koud. Alleen in de a klas zaten een paar meisjes, de klassen b, c en d moesten het zonder doen. Na de derde klas heb ik de school verlaten met een getuigschrift.

4e 5 jarige HBS-B, 1952

?