4 Jarige Handelsdagschool

Roelof Hartplein 1 in Amsterdam, ( Toon op kaart )

105 scholieren

Bekijk de volledige pagina van 4 Jarige Handelsdagschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 34
  • Schoolgenoten 105

Op 4 Jarige Handelsdagschool vind je 34 klassenfoto’s en 105 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 78

Ik zat in het cabaret bij Jan ...

Ik zat in het cabaret bij Jan Bal, Martin Gaus, Kick Andree, Marjan Blote, Max ter Veen,Sep Kaklhoven, Juul Theeboom etc

2002, Jan

broodje kroket halen bij de ba...

broodje kroket halen bij de bakker,ned.taal leraar Meneer Smit met zijn voorzittershamer scheuren van bladzijden uit je schrift als je een foutje gemaakt had,nog lessen op de zaterdag ochtend,later op de andere dagen 's-middags in de pauze een flesje cola halen en daarna in de Ruysdaelkade gooien, sporten in de Oude RAI (handballen). Ik zat in de klas met o.a. Co Pietersma, Raymond Vaarberg, Leon Dovermann,Elly (en Anneke) Korzelius, Sanda Linszen, Scri Faaiman (en je zuster Siti), Bert Westerhuis,Robert Abels,Arthur Mesrits?,Arnoud Piël,Robbert-Jan Phillipens,Hans Mutsemakers, Ron Beijne,Max Barber,Jos Berends en Adri Kraaipoel. Mijn eerste directeur was de heer Holtzappel en daarna de heer Kunst.Op de foto zie je nog de heer Drenth( leraar Frans),George Liem en Dick v/d Heide-Wijma. Op dd 17 januari 2004 heb ik een mail gekregen van Ron Beijne, als eerste die reageert op dit verhaal. Heel leuk om zo de contacten weer terug te vinden. Ook Jos Berends heeft zich aangemeld op 27 januari. Ter ere van Elly haar 50e verjaardag hebben we op 18 april 2004 een reunie bij haar thuis gehouden. Dit helemaal verzorgd door haar man Hans en kinderen. Vele oude verhalen uit de sloot gehaald en een groot succes. ook de heer Verkroos ( leraar Engels) was aanwezig. Op 29 juni 2005 was ik samen met m'n vrouw en zoon terug op school. Het is nu een College Hotel geworden met schitterende kamers en luxe interieur en leuke bar. Dit College Hotel is een onderdeel van een ROC middelbare Hotelschool. Geweldig eten voor een leuke prijs. Het oude gebouw is inwendig geheel vernieuwd. Het lijkt mij heel leuk om hier een reünie te houden.

2002, Rene

Geweldige school. Wel erg monu...

Geweldige school. Wel erg monumentaal als je daar als jongetje van een jaar of 14 door de donkele gangen liep. Maar het gebouw dateert volgens mij (gevelsteen) dan ook uit 1896. Naar de maatstaven anno 2000+ wel streng. Bromfietsen op het schoolplein waren toen nog verboden. Mijn rode Magneet met Davy Crocket buddyseat moest noodgedwongen buiten het hek blijven. Roken, in en in de buurt van de school was er (toen ook al) verboden. Ja, de directeur, Holzappel en zijn kornuiten probeerden van alles om ons toch maar vooral van kinderen tot brave (volwassen?) burgers te transformeren. Of het ze gelukt is? Wij hoefden in ieder geval niet te proberen om hen bij hun voornaam te noemen. Gewoon meneer of juffrouw. Goede herinneringen aan heren Holzappel, Kunst, Heymans, Teitler, van Buren, Franke, Wolthuis, Wildeboer en juffrouw Tam en allen die ik dan nu vergeet te noemen. Steno, typen en 4 talen, waar heb je dat tegenwoordig nog als verplichte schoolvakken. Wij deden gewoon eindexamen in 13 vakken. Ook mijn eerste "echte" liefde dateert uit die tijd. Helaas Marion, je staat op een foto van Lex Pekel, ben ik nooit meer tegen gekomen. Misschien op de reüni?

2003, Philip
?