2e Openluchtschool

mauritskade 56 in Amsterdam, ( Toon op kaart )

161 scholieren

Bekijk de volledige pagina van 2e Openluchtschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

2e Openluchtschool foto

Op 2e Openluchtschool vind je 34 klassenfoto’s en 161 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

vies eten op school en slapen.

vies eten op school en slapen.

2e Openluchtschool, 1978

In de vijfde klas kwam ik op school, bij juffrouw de Boer.

In de vijfde klas kwam ik op school, bij juffrouw de Boer. De school was heel anders dan andere scholen, Je at er drie keer, na het middageten ging je buiten op een brits slapen, meestal alleen een poging daartoe. Heel apart was het kwartier pauze tussen de lessen. Juffrouw de Boer en de gymnastiekleraar waren mijn favourite onderwijzers. Helaas weet ik maar weinig namen van mijn medeleerlingen. Jos de Haas van de Beukenweg en een medeleerling van de Transvaalkade (helaas geen naam) staan me nog bij. Van die laatste heb ik een ruimtereizigerpoppetje gehad die 's nachts licht gaf door het fosfor dat er in zat. Het poppetje heb ik nog steeds. Wat ik over het algemeen verschrikkelijk vond was het warme eten tussen de middag. Van de stukken zeen heb ik nog steeds een trauma!

2e Openluchtschool, 1955

Ik zat alleen in de zesde klas bij de heer Thymstra.

Ik zat alleen in de zesde klas bij de heer Thymstra. Hoofd van de school de heer Mastenbroek ("Mastenknal") en handenarbeid van Juffr. Rijnja met haar diadeem in. Veel zoete herinneringen, met name aan het zingen ("little, little ducky," "My Grandfather's Clock", enz) afscheidskamp op de Vliehors op Vlieland, mijn eerste zoentje van Allard van de Kamp en Pres. Kennedy werd toen vermoord.......

2e Openluchtschool, 1968

?