Saskia Gijselhart

Kent 0 personen

MARRIED
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Saskia Gijselhart en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Saskia Gijselhart heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Eerste lichting Mammoet, eerst een jaar HAVO, daarna naar Atheneum-B.

  Eerste lichting Mammoet, eerst een jaar HAVO, daarna naar Atheneum-B. Weinig meisjes in de B-kant (Nienke Smilde, Petra Elgersma, Beatrice Janssen, ...). Wiskundeleraar Wengelaar had de vervelende gewoonte om te laat te komen en toch een vol uur les te geven, zodat wij bij de volgende les te laat kwamen. Hij "had wat" met gymjuf V.d. Kamp. Leraar Frans Hr.Cuppen probeerde onder de minirokjes te kijken door "per ongeluk" zijn pen te laten vallen. Volksdansles met Martin Abma (geen klasgenoot). 1971 ludieke dag, maart 1972 Cuby and the Blizzards op de schoolfuif, oktober 1972 overlijden Ronald Buijnsters. Ik heb nog lijsten met namen (niet alle) van de klassefoto's. Ik ga ze niet allemaal noemen. Met Anke vd Donk, Katinka Holst (HAVO) en Boukje de Boer (Atheneum) heb ik nog contact.

  Gemeentelijke Scholengemeen..., 1970

  Op de kleuterschool bij juffrouw Ree ("zat op de plee, met een kopje thee")en een hele lieve juf Faber.

  Op de kleuterschool bij juffrouw Ree ("zat op de plee, met een kopje thee")en een hele lieve juf Faber. Van de lagere school herinner ik me nog juffrouw Mulder (haar strafmanier om de hele klas tafels te laten schrijven tot je er schrijfkramp van kreeg), juffrouw Hofstra (alleen handwerken van haar gehad), gymleraar Mulder (bij softbal e.d. werd ik altijd als laatste gekozen)en in de hoogste klas natuurlijk meneer van Amerongen. Juffrouw Halma (alleen als invalster gehad) herinner ik me ook als erg streng. Klasgenootjes Katinka Holst, Marijke Dijkstra, Joke de Boer, Karolien Boekholt, Titia vd Hoek, Martha Peters, Nelly Huibers, Tineke de Ruyter, Ineke vd Linden, Willie Roosendaal, Wilma en Jannie Bust (nichtjes), Annechien Ossel, Karin vd Kooy, Marijke Jansen, Raymond Korteknie, Jozef Douven, Henk Dekker, Henk en Frank Kruizinga (tweeling), Jan Tienkamp, Jan de Bie, Arie-Jan ?, Jan Speerstra, Wimpie Hollander, ? van Beuningen (het mesincident). In de vierde klas zaten we met ca. 44 kinderen! Ik herinner me nog de reproductie van "Het melkmeisje" van Vermeer in de hal; en de kerstdingetjes die we maakten voor het Rode Kruis (?) op de (knutsel-)zolder van het gebouw; en het oranje-rode boekje waar we de jaartallen uit moesten leren (Ik haatte dat boekje). De dahliatuinen vlakbij de school hebben indruk gemaakt. Ook de bouw van het Evoluon waar mijn broers en ik langs kwamen op weg naar school is een mooie herinnering. Ik herinner me de melkflesjes met schoolmelk, een dubbeltje per week kostte dat, geloof ik. Meneer van Amerongen maakte altijd schitterende spatwerkjes in poeziealbums. De zelfgebakken pannenkoekjes op de kleuterschool, de moestuintjes in de 4de, de zwemles in de 5de klas, Wat een tijd!

  2e Philips Lagere school, 1961

  ?