Sabine van Oostveen-Avis

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Sabine van Oostveen-Avis en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Sabine van Oostveen-Avis heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Na examen Havo in 1981 heb ik nog het VWO gedaan op het Heymans.

  Na examen Havo in 1981 heb ik nog het VWO gedaan op het Heymans. Ik herinner mij vooral het mooie grote oude gebouw met het snoepwinkeltje ervoor. Later kwam daar Huize Beerput, een studentenhuis. In de grote hal van de school lagen altijd alle tassen op een grote hoop tegen de zuil. Concierge van der Veen was nogal nors, maar wel aardig. Zijn dochter Laura (met onafscheidelijke vriendin Froukje) zat ook op school. Besseling was jong en knap en gaf Engels. Pentinga gaf wiskunde, leuke man, die ook goed saxofoon speelde. Janssen was een grote, aardige en chaotische man die natuurkunde? gaf geloof ik. Tjeerdema gaf aardrijkskunde en brak op een dag zijn nek bij het zwemmen. Het liep gelukkig goed af, wel liep hij maandenlang met een brace om op school. De kantine van Weessies stond altijd blauw van de rook, totdat mijn beste vriendin José er flauwviel. Vanaf toen mocht er alleen buiten worden gerookt. Ik herinner me schoolfeesten in Huize Maas met Bob Marley's grijsgedraaide hit “No woman, no cry” Ook waren er feesten in de grote gymzaal. Mijn broer Rogier’s bandje (eerst Royston Crow, later the Stop geheten, met ook Stephan Reyers als drummer) trad er wel eens op. In de winter was er een schaatstocht naar Ekestein(?). ook kwamen de examenkandidaten op de laatste schooldag in een taxi naar school. Ik herinner me ook nog een playback festival in de kantine waar 2 meisjes wonnen die John Travolta en Olivia Newton John nadeden. Diet Werkman was alternatief en aardig en had reproducties van schilderijen (o.a. een ruiter te paard) van de beroemde schilder Werkman in haar lokaal hangen. Het kamertje van Hazekamp vond ik altijd doodeng als je eruit was gestuurd. Feyen was streng en gaf geschiedenis, hij hamerde er altijd op dat we elke dag de krant moesten lezen! Meeuwis was klein; een ex-commando die Nederlands gaf. Hij deed altijd erg denigrerend over zgn. ‘Havoklantjes’. ik geloof dat hij Rechten ernaast studeerde. Achter de school waren de P-lokalen met o.a. Jacqueline Zwaal (ietwat tuttig maar wel aardig, met lang blond haar) die economie 2 of Handelswetenschappen gaf. Ook zat daar De Roos die met een stok liep en maatschappijleer gaf. Dat waren ontzettend leuke lessen. Ook de lessen van economieleraar Oosterop waren leuk. Ik herinner me dat acher de P-lokalen altijd paartjes stonden te zoenen. Klas/schoolgenoten die ik me herinner zijn: mijn onafscheidelijke vriendin José Odding (na al die jaren nog steeds bevriend!),Erik-Jan Worst en Kees Pelgrims, Auke Krakau de Jongh en vriendin Hedi Drenten, Maureen Reyers, Henri Oesenburg, Erna de Beer, Erik Nijland, Marion de Ruyter, Hinke Arends , Eva de Jongh, Anita Smalbil, Flip en Myrinne(?) Jordaan, Jetze Meyer was geloof ik verliefd op Soili Smits of andersom??, Erik Steenbergen, Bart en Hent Hamming, Johan Werkman, Dirk …?(met donkere krullen, kwam uit Vlieland).

  Heymans College, voorheen H..., 1976

  Ik kwam als westerling uit Amstelveen in klas 2 op deze school (bij juf van Delden geloof ik) Iedereen vond dat ik een raar, deftig accent had.

  Ik kwam als westerling uit Amstelveen in klas 2 op deze school (bij juf van Delden geloof ik) Iedereen vond dat ik een raar, deftig accent had. Ik herinner me nog: de afscheidsmusical in een cafe over tsaar Peter de Grote, de wandel/puzzellooptocht aan het einde van het jaar langs het zandpad. Klasgenoten waren: Soili Smits(beste vriendin), Gretia Boelens, Helma Boering, Bea Brink, Albert Beving, Martin(van Staveren?), Henk Tienkamp, Alberta Okkema( het slimste meisje van de klas), Petra Land?, Wiesje van Pijkeren? en Wiesje Koster, Fenny, juriaan, Ina Brookman(het mooiste meisje uit de klas, waren alle jongens verliefd op geloof ik),Beppie Bazuin . Meester Feikens was heel streng. Juf Hurkmans kwam uit Thailand en gaf handwerkles.

  Eelde, 1971

  Juf Stoffels.

  Juf Stoffels. Wij noemden haar ook wel: juf Pantoffel. Bij het afscheid kregen we allemaal een geemailleerde beker met je naam erop. Ik heb hem nog steeds.

  Lenteknoppen, kleuterschool, 1968

  ?