Ruud Schuitemaker

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ruud Schuitemaker en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ruud Schuitemaker heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Toen ik op de Filmacademie zat, was die nog in het Oostindisch huis.

  Toen ik op de Filmacademie zat, was die nog in het Oostindisch huis. In het eerste jaar mochten we met z'n zessen 60 meter 16 mm opmaken, dat was ons praktijkgedeelte. Peters was toen nog directeur en Boet van Rossum regeerde en Bunjes deed de projecties met de koolstofprojector. We waren het eerste jaar dan van een 2-jarige opleiding een 4 jarige werd met het derde jaar een stagejaar. Toen we terugkwamen van stage was de akademie naar het ronde gebouw op de NZ Voorburgwal verhuisd en was Koolhaas directeur geworden. Een prachtige tijd met veel bioskoop kijken, (je kon er gratis in). We begonnen dan om 11 uur in Parisien en eindigde in de nacht in Kriterion. En naast de school de rellen, wat wil je nog meer. voor mijn cv zie directorsguild.

  nederlandse film en televis..., 1965

  Toen ik op de school zat heette hij nog de 1e 5-jarige HBS-B.

  Toen ik op de school zat heette hij nog de 1e 5-jarige HBS-B. Later werd het het Lelylyceum met een dependance in Amsterdam Noord. Later is de school opgeheven of verhuisd. Mijn dochter heeft er een paar jaar geleden college gevolgd toen ze economie studeerde en konden we praten over de massale trap. De binnentuin met planten die je kon determineren, het biologielokaal met de kast met opgezette vogels. Tussen de middag aten we ons brood op met een kopje koffie bij de Pijpenla van Kuijer op de westermarkt. Grote indruk hebben de demonstraties bij het gebouw van de CPN gamaakt, Felix Meritis, toen Rusland Hongarije was binnengevallen. Op deze school heb ik geleerd gericht te spugen - vanaf de brug door het openstaande luik van de rondvaartboten. We hadden gymnastiek in een soort bijgebouw van de westerkerk, iets wat nu een restaurant is. En de dagopeningen van de nederlandse leraar smit, die plechtig de vorige dag doorstreepte, de televisie van de vorige avond besprak. Zijn motto was ORDE, REGELMAAT en RUST maken de lessen tot een LUST. Daar hadden ook andere leraren een handje van. Ik herinner me de school als een strenge school.

  Ir. Lelylyceum, 1956

  Ik weet dat de school hoge muren onder de ramen had, je kon niet naar buiten kijken.

  Ik weet dat de school hoge muren onder de ramen had, je kon niet naar buiten kijken. Meester Klerk of de Klerk was een aantal jaren mijn meester. De laatste twee jaar gaf hij aan een groepje engelse les. In het speelkwartier deden we bokbokberrie in de woestduinstraat. In een hele strenge winter hebben we arreslee gereden in het vondelpark. Later is de school dacht ik een straat opgeschoven.

  Schinkelschool, 1950

  ?