Ruud Roque

Kent 2 personen

MARRIED , 5 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ruud Roque en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ruud Roque heeft 3 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Als ik mij niet vergis heette de rector Pater Ingenhousz (?), hij had de leiding van het CC.

  Als ik mij niet vergis heette de rector Pater Ingenhousz (?), hij had de leiding van het CC. Ik was er intern. Vaak veel lol gehad, 's-avonds voor het slapen gaan bijna altijd kussen gevechten en dan de straffen die je kreeg (op je blote knieën op het grove balkon) Ook regelmatig stiekum uit het raam 'ontsnapt' en naar de stad gegaan om b.v. een bios te pikken (vaak die bioscopen die via het mededelingenbord op de 'zwarte lijst' stonden). In de aula werden regelmatig toneel uitvoeringen gegeven. Ik kan mij herinneren dat er een uitvoering was van "De Koopman van Venetië" en dat op de gala-avond meisjes van een internaat waren uitgenodigd. Wij van het internaat mochten de uitvoering natuurlijk niet bijwonen (stel je voor dat je de meisjes lastig zou vallen!) en werden als het ware 'opgesloten'. Ik heb in het kleine kapelletje vele missen gediend (bij pater van Voorst tot Voorst). Verder kan ik mij nog heel goed Pater Dopheide herinneren, de pater die, vanwege z'n dikke buik, z'n schoenveters niet kon 'zien' en dus z'n schoenen amper kon veteren!!. Ben in 2002 in Indonesië met vakantie geweest en heb met name Jakarta bezocht en uiteraard het Canisius College. Het was een emotioneel weerzien. Binnen was alles nog herkenbaar tot en met het kleine kapelletje! Ook het toenmalige Koningsplein waar veel gevoetbald werd was nog herkenbaar.

  Canisius College, 1948

  Kan mij nog één leraar goed herinneren: Dhr.

  Kan mij nog één leraar goed herinneren: Dhr. Engel (een man die heel sinisch kon zijn). Aan het begin van het voorjaar wist hij al te voorspellen hoeveel procent van de klas zou slagen.

  middelbare school voor sche..., 1953

  Ik kan mij helaas niet veel leraren herinneren, alleen één schiet mij te binnen: dat was Dhr.

  Ik kan mij helaas niet veel leraren herinneren, alleen één schiet mij te binnen: dat was Dhr. Van Rijn leraar Frans. Van de Thorbecke HBS ben ik naar de School voor Scheepswertuigkundigen gegaan in Scheveningen (Zwaardstraat). Voorts kan ik mij een zekere Luis de Lusanet de la Sabloniere herinneren (hij werd beroeps drummer en speelde heel lang bij de Dutch Swing College Band), ook Chris Hinze werd een beroemd Jazz Fluittist. Ik vind het jammer dat er zo weinig op de schoolbank staat ingeschreven over de periode 1950 - 1954. Ik hoop dat er nog velen zich zullen aanmelden, liefst met foto's.

  Thorbecke HBS, 1950

  ?