Ruud Maarschall

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ruud Maarschall en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Ruud Maarschall heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  de school heette nog Leeghwaterlyceum, in '67 heb ik HBS-B gedaan en ben biologie gaan studeren was actief bij Provo en Vietnamdemonstraties.

  de school heette nog Leeghwaterlyceum, in '67 heb ik HBS-B gedaan en ben biologie gaan studeren was actief bij Provo en Vietnamdemonstraties. In het begin mochten meisjes van de toenmalige rector Kes geen broeken dragen alleen jurken. In het laatste jaar nauwelijks meer naar natuurkundeles en scheikunde, maar dit zelf voorbereid voor het eindexamen (en daardoor betere resultaten). Was niet altijd gelukkig met de aanpak van diverse docenten. Wel heel goede herrinneringen aan klasgenoten Tom de Boer, Pim Minne, Ruud Versteeg Peter Kroon e.v.a. Ook plezierige tijd/goede les gehad van M.w. Beckers, v.d. Sluis (wiskunde) Ham (geschiedenis goede basis voor mijn politieke vorming), Mw. .. Aardrijkskunde,) Claus (natuurkunde) nog een tijd geholpen bij de fotocursus op school, verder gaf ik toen (zeer verlegen) al een cursus balkandansen.

  2002, Ruud Maarschall

  Een heel fijne tijd, goed les gehad van o.

  Een heel fijne tijd, goed les gehad van o.a. meester Markies

  2002, Ruud Maarschall

  Fijne tijd, les van Roosendaal (biologie, natuurkunde, de Bruin (wis- en scheikunde), met o.

  Fijne tijd, les van Roosendaal (biologie, natuurkunde, de Bruin (wis- en scheikunde), met o.a. Rene Kronenburg MULO-B gedaan (extra wiskunde en natuurkunde, gek genoeg hoorde daar bio niet bij). Was redelijk goed in scheikunde, discussie met Bruin over een 10. Samen met Reen Kronenburg het natuurkundelokaal opgeblazen: Wij vroegen om daar huiswerk te mogen maken aangezien we vrijgesteld waren van bio. Aangezien ik nogal nieuwsgierig was haalde ik uit de kast een literpot met natrium. Deze pot stootte ik om en de vloeistof (olie) liep er uit. Vervolgens pot rechtop gezet en uit de gang een dweil gehaald om de boel schoon te maken. Tot mijn schrik zag ik Rene de pot onder de kraan houden om bij te vullen met water. (Zoals bekend geeft dit een heftige reactie) Tegen Rene geroepen dat hij de pot met natrium door het raam moest gooien; maar i.p. daarvan keerde hij de pot om boven de loden afvoer van de wasbak en liet de kraan lopen. Vervolgens geschreeuwd dat hij weg moest springen en zelf nam ik een snoekduik achter een practicumtafel. Een enorme explosie volgde en de wasbak vloog langs Rene door het raam. alle ramen barstten uit de sponningen en stukken van de loden pijp vlogen naar de andere kant van het schoolplein. Een van de leerkrachten (Rozendaal, Bruin of Blauw) kwam kijken n.a.v. de enorme explosie, deed de deur open en weer dicht, want door de damp kon je niets zien. Behalve een paar brandwondjes mankeerde Rene niets, dus veel geluk gehad. (1964 of 1963)

  2002, Ruud Maarschall
  ?