Ontdek PLUS

Ruud Kolenbrander

Kent 0 personen

ASK_ME , 3 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Ruud Kolenbrander en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Ruud Kolenbrander heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Eerst 7e leerjaar.

    Eerst 7e leerjaar. Daarna handelsschool. Hoofd was Gerard van Klaveren. Handenarbeid van Marius van Klaveren.(zoon) Duits van dhr.Vondel, we gebruikten een lokaal in de Maranatakerk. Dhr. IJsselstein was een grappige man, speelde viool, het ding zag er niet uit en was bovenop, onder de snaren, wit van de hars. In de klas was een kast met een schuifdeur en daar werd de viool altijd opgeborgen. Eens was hij de klas uit en heb ik zijn viool gepakt en begon er op te spelen, nou ja spelen, het was meer harken met het gevolg dat de hoogste snaar het begaf. Gauw dat ding terug in de kast en 's middags na schooltijd langs Simonis de muziek en platenwinkel op de Beyerlandselaan de betreffende snaar gekocht (0,35 cent) en de andere ochtend voordat hij kwam bovenop zijn viool gelegd. Meneer Ijsselstein kwam die ochtend vrolijk binnen, pakte zijn viool, omdat we meestal even zongen voor de les, en zei: Kooltje, als mijn snaren weer versleten zijn mag je er nog eens op spelen. Ik vraag me nog steeds af hoe hij dat wist. Hij kon ook heel mooi portretschilderen, en kon heel goed tegen een geintje. Ook heel leuk was het brommertje (een NSU-tje) wegbrengen voor een onderhoudsbeurt. LOPEND WEGBRENGEN, DUS NIET OP RIJDEN, zei hij meestal. Dus REDEN wij, Mari Kuit en ik, naar de dealer, wetende dat hij voor het raam stond te kijken, maar er nooit iets van zei. Een stinkbommetje in de klas vond hij ook niet erg. Hij sloot de ramen van het lokaal en ging lachend in de gang door de raampjes van de deur naar ons staan te kijken.

    Nassauschool, 1956

    Ik woonde in de Oranjeboomstraat 151, boven de bakkerijen van J.

    Ik woonde in de Oranjeboomstraat 151, boven de bakkerijen van J.Jansse Wz. Hoofd kleuterschool was juffrouw Toornvliet, en een andere leerkracht was Marie Versveld. Zij kwam tussen de middag bijna altijd bij ons thuis haar lunch gebruiken. Ze woonde in Hillegersberg aan de Molenlaan. Haar woning rook net zo als zij er uit zag...............muffig! Hoofd lagere school meester Zinkweg. (ook wel de kale genoemd) Leerkrachten o.a.: Juffrouw Hagoort, meester Beintema, meester Bos. Op zaterdagmiddag draaide "de kale" films de gymn. zaal. Een om 2 uur en een om 4 uur. Kosten?.......1 dubbeltje! Op vrijdagochtend werden er 2 leerlingen uitgezocht om de speelfilms voor zaterdagmiddag te halen bij de firma Uitenbroek aan de Schiedamsevest. We kregen een tramkaart en gingen ze halen met de mededeling: "zeg maar dat het voor de Kale is, dan weten ze genoeg". Wij kregen ze in de 6e klas s'middags al dikwijls te zien, maar we moesten dan ook op de zaterdag komen kijken. Vonden we niet erg natuurlijk. Namen van klasgenoten: Aart Hoek, Pietje van Zessen, Aatje de Bel, Beppie en Jilles Verweij, Ben Groenewoud, Wim Zoetemelk, Coen Groen. Mijn broer Hans, zat 2 klassen hoger. "Dikkie" de Leeuw woonde een paar huizen terug, en zijn broer "Pietje" is nu een collega van mij (buschauffer RET). In de buurt woonden ook Wim van Driel, Jan Taalman, Wim en Bea (actrice) Meulman, Bep Binnendijk, Landman, Dik van Loon, Tiny Zijdenbos. Op de Persoonsdam stonden bij de veiling op het kool-as dikwijls vrachtwagens van de V.Z. en de cabines waren bijna nooit afgesloten, dus kropen wij er in, zette hem in een versnelling en drukte op de startknop waardoor de vrachtauto schokkend ging rijden.(was best leuk). Ook het meerijden in de laadbak van één van de vrachtwagens van Hoogenboom was voor een heleboel kinderen zeer aantrekkelijk. Dat deden wij nadat we geholpen hadden zakken meel te lossen voor de bakkerij. Hierna zagen we er niet uit. Al je kleding was stoffig en wit van het meel.

    Groen van Prinstererschool, 1948