Ron Westhof

Kent 24 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ron Westhof en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 11

  Ron Westhof heeft 11 klassenfoto's en kent 24 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 6

  3 jaren dagelijks per fiets va...

  3 jaren dagelijks per fiets van Leek naar Groningen en weer om, in de winter met de ESA-bus met een maandabonnement. Klasgenoten kwamen uit alle windstreken. Onder de voor het merendeel kundige leraren waren er ook die instroomden uit het bedrijfsleven, die waren vaak didactisch wat minder onderlegd en zorgden voor veel gemor. Jongeneel (bedrijfskunde), die ons bijna standaard in de klas met een sarcastisch grijns om zijn mond begroette met: "Zo, langharig werkschuw tuig!", waarop hij onder het maken van nog wat persoonlijke quasi formele kanttekeningen richting individuele leerlingen de les begon. Mocht iemand het antwoord op een vraag eens schuldig blijven, dan volgde het onvermijdelijke "schrap het schaamrood van uw kaken". Hij kon "lezen en schrijven" met iedere klas.

  2013, Ron Westhof

  Technische school van de oude ...

  Technische school van de oude stempel. Door de kwaliteit van zowel het technisch als theoretisch onderwijs de perfecte springplank naar het bedrijfsleven en vervolgonderwijs. Wat me altijd zal bijblijven zijn de armen en vuisten van concierge v.d. Veen (Fokke Katje) bij ingaan van de school in zijn poging de achterdeur van de school te openen, waar de hele meute jongens tegenaan hing. Hij was klein van stuk en had soms heel wat te stellen met het geteisem. Bewaar heel goede herinneringen aan deze school. Kundige leraren waar je veel aan had al gingen sommigen soms rollebollend met bepaalde leerlingen over de gang :-)).

  2013, Ron Westhof

  Ben in februari 1962 vanuit Am...

  Ben in februari 1962 vanuit Amsterdam met de firma Homan naar Leek verhuisd. Mijn neef Jantje Cooper woonde hier al en zat twee klassen hoger. Moest in het begin erg aan de taal wennen (How old bist du?!)Ben halverwege de tweede klas (juf Koolman) binnengekomen. Moest mijn handschrift aanpassen (van rechtop in schuin naar voren). Herinner me de hilariteit in de klas toen, na de eerste voorzangklanken van juf Koolman, het aandrijfmechanisme van het traporgeltje afscheurde, kon juf niet waarderen. Knikkeren met kleiknikkers. De intocht van burgemeester Zwart. De derde klas werd aanvankelijk waargenomen door de reeds gepensioneerde meester Hijlkema. Ik hoor hem nog voorzingen "Ontwaakt, ontwaakt, de roep van de haan, een stralende zon in gouden baan". Dat waren nog eens tijden! Hijlkema werd opgevolgd door Klooster die ons dat jaar op schoolreis meenam naar resp. de Menckemaborg, de Pieter A. Koerts in Delfzijl, etc. Hij woonde aanvankelijk aan de Schreiershoek vlakbij Hielke Hut. Na het derde jaar ben ik met een deel van de klas verkast naar de OLS Leek-West die aan de Benckemastraat werd opgericht, later Nijenoert. Weet nog redelijk veel namen uit deze periode: Jan Homan, Jannes Helmholt, Hielke Hut, Otto Snip, Rennie Linker, Dick den Boer, Rienk Tamminga, Stoffer Westerhof, Frans Mulder, Hilco Tuinman, John v.d.Kaap, Wim Pomstra, Folkert Hut, Evert Cazemier, Jelte Jeensma, Albert Postema, Pieter Lourens (knoopte een BH-tje van een zakzoek waarop Hijlkema ontplofte), maar ook Lyda Schuurman, Gusta Zwart, Roelie Luinge, Ina de Wagt, Pieterke (Hoekstra?), Janneke Krol, Janet v.d.Veen, Sijke v.d.Velde.., etc. De kolenhandel van Hut achter de school. De rolschaatsbaan die bij warm weer werd ondergespoten, er was nog geen zwembad. De Corso. De oude speeltuin achter de drie-provinciën.

  2005, Ron Westhof
  ?