Ron Hoekstra

Kent 0 personen

ASK_ME , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ron Hoekstra en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Ron Hoekstra heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Tot 1966 zou ik op deze school gezeten hebben als wij niet in 1962 verhuisd waren naar Buitenveldert.

  Tot 1966 zou ik op deze school gezeten hebben als wij niet in 1962 verhuisd waren naar Buitenveldert. Aan deze school heb ik goede, noch slechte herinneringen. De lagere school in Buitenveldert was heel anders, heeeel anders. Ik herinner me nog dat Harold Lowie een belletje uit zijn inktpot wilde blazen en dat dat tot gevolg had dat de leerlinge voor hem (in haar witte trui) volgespat werd. Ook dat we iedere maandag vrijwillig een dubbeltje mee MOESTEN nemen voor de 'zending' en dat op een dag een van de kinderen uit een andere klas een gulden kwam wisselen. Meester Kroeskamp wisselde en gaf tien dubbeltjes mee. Een meisje uit de klas (Myriam?) begon te huilen: "Meester, misschien geeft u nu mijn dubbeltje wel mee, snik."

  Oosterparkschool, 1959

  Van '72 tot '76 (of langer) zou ik op deze school gezeten hebben.

  Van '72 tot '76 (of langer) zou ik op deze school gezeten hebben. In '74 echter al afgehaakt. Waarom? Misschien omdat we in twee jaar tijd zo'n 7 keer 'plenair plat' lagen? Omdat de communisten in mijn groep niet met de Trotskisten wilden praten, evenmin als de Lenisten met de Marxisten of de socialisten? En ja, waar hoorde ik bij?

  Sociale Academie Karthuizer, 1972

  Favoriete herinnering? Drie dagen op werk'week'; schooltuintjes; de avondvierdaagse; de afscheidsavond, waarbij wij een circus opvoerden, waarbij Dirk Westerveld een van de clowns was en zo'n enge act opvoerde dat hij voor de jongere-jaars moest worde

  Favoriete herinnering? Drie dagen op werk'week'; schooltuintjes; de avondvierdaagse; de afscheidsavond, waarbij wij een circus opvoerden, waarbij Dirk Westerveld een van de clowns was en zo'n enge act opvoerde dat hij voor de jongere-jaars moest worden aangepast. Loes Schenk en ik voerden een goochelact op. Wie in het leeuwen- en in het tijgerpak zaten weet ik niet meer, maar de kont van de ezel, was dat niet . . . .? Van meester Otto Wolf (kersvers uit Apeldoorn en nu voor het eerst in de grote stad) kreeg ik zo vaak strafwerk dat hij niet eens meer kon verzinnen wat ik voor straf moest doen. Ik mocht de straf dus voortaan zelf bedenken. O.k.: dictees overschrijven, meester? Was akkoord. Nu kon ik dus vooruit werken en zo maakte ik in het weekeinde thuis het strafwerk al van te voren. Toen hij dat ontdekte, bleek dat ook al weer niet te mogen. Alles bij elkaar toch een leuke tijd geweest.

  Inspecteur Pallandschool, 1962

  ?