ron de vries

Kent 0 personen

SINGLE
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van ron de vries en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 4

  ron de vries heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Heb maar tot december op deze school gezeten en kan me niet veel meer herinneren.

  Heb maar tot december op deze school gezeten en kan me niet veel meer herinneren. Een paar namen, Joop Zacharias, Ida Kool, Ciska Bout, Tonnie, Frans, Cerise, Karin, Rob van Donselaar, Monique Schaarsbergen en Richard Ornek die met mij naar de Zocherstraat is gegaan. Bij wijze van kennismakingsdag zijn we met een botter naar Muiden gezeild en hebben daar het Muiderslot bezocht. Mijn laatste schooldag hier was op 5 december 1975 toen alle brugklassen naar de film gingen (nu weet ik niet meer of dat er een met Louis de Funes was of een Pink Panther film).

  2003, ron de vries

  Ik zat in de klas bij Corrie Zeilstra, even verderop.

  Ik zat in de klas bij Corrie Zeilstra, even verderop. Bewonderenswaardig dat zij al die onderwijzer(s) (essen) nog kent. Ik kan me eigenlijk alleen Olthuis met zijn hond Stapper herinneren, en de meester met zijn baardje die we in de vierde en vijfde hadden. De eerste was drummer in een band en hield de klassenavond bij hem thuis, in een zijstraat van de Beethovenstraat. De laatste hield van zingen en onderbrak ons wel eens bij het maken van taal- dan wel rekenoefeningen om een liedje te zingen (god, hoe heet die man ook al weer? Hij gooide ooit een pak melk tegen me aan dat niet voor mij bedoeld was...) Ik heb nog een foto van de zesde klas (6b) die in Nunspeet is genomen. De zesde moest ik 'doubleren' volgens een rapport dat ik nog steeds heb. Dit betekende gewoon dat ik nog niet van school mocht, omdat ik nog te speels was. Als dit een criterium voor het leven was, zat ik nog steeds in de Karel Doormanstraat op school, vrees ik. Bij gelegenheid zal ik iedereen in staat stellen onze toenmalige klas te bekijken.

  2003, ron de vries

  "Martin en Ron, zit niet over politiek te praten", aldus verzocht mevrouw Bles ons ooit, tijdens een geschiedenisles.

  "Martin en Ron, zit niet over politiek te praten", aldus verzocht mevrouw Bles ons ooit, tijdens een geschiedenisles. Mevrouw de Vries, die haar engelse les nooit kon beginnen als ze ons, op ons uitdrukkelijke verzoek, niet op thee met gevulde koek had getrakteerd. Het Vondelpark, De Boom op het schoolplein vanwaar we iedereen die het hoofdgebouw uit wilde tegenhielden met een waar spervuur van sneeuwballen. Scheikundeproeven bij Maas die we altijd uit de hand lieten lopen. Tot je middel in het water staan omdat het ijs dunner was dan je verwachtte (hoopte). Klas 3D die in de periode '77/'78 een aantal leraren tot wanhoop dreef. Klas 3D van een jaar later die nog erger was als er tenminste niet gespijbeld werd. Kuit die het basketballen zo heel af en toe ruilde voor tafeltennis. Aan deze school een heel goede vriendschap met Martin Stoffer overgehouden.

  2003, ron de vries
  ?