Ontdek PLUS

Roelof Duyverman

Kent 0 personen

ENGAGED
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Roelof Duyverman en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Roelof Duyverman heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Wat een leuke school was dat! In de brugklas trachtte rector Visser ons de beginselen van het Latijn bij te brengen, waarbij hij met zijn onafscheidelijke pijp degene aanwees die het antwoord op zijn vraag moest geven.

    Wat een leuke school was dat! In de brugklas trachtte rector Visser ons de beginselen van het Latijn bij te brengen, waarbij hij met zijn onafscheidelijke pijp degene aanwees die het antwoord op zijn vraag moest geven. (Ikke?...ja jij) En dan mevrouw Van West, die met haar dictie à la Dame Maggie Smith het hele reilen en zeilen van de Britse samenleving uiteenzette. En juffrouw Van Baalen, die ooit een proefwerk van mij in ontvangst nam met de woorden "Oooo, wat mooi!" om het daarna met een 2 te belonen. En de kettingrokende gymleraar Kijlstra, die zijn schip (Hirondelle?) meenam op zeilkamp in Grou(w). En natuurlijk muziek maken, met David, Cok, Remus en Arend, licht en geluid verzorgd door Harry en Niek. Vrijwel dagelijks bijeenkomsten op mijn zolderkamer in Vlaardingen, keiharde teringherrie, discussies over de zin van het bestaan. Liters thee, kilo's sjek en dozijnen jointjes. Korte en langere liefdes en verliefdheden (dat was toen eigenlijk hetzelfde) en vooral veel feesten, feesten, en nog eens feesten, en veel rondhangen in De Goudsbloem tijdens (vermeende) tussenuren. Kortom een wereldtijd op een wereldschool!

    Stedelijk Gymnasium, 1974

    Kwam van de Meidoornschool hiernaartoe, deze school was in mijn ouders' optiek beter.

    Kwam van de Meidoornschool hiernaartoe, deze school was in mijn ouders' optiek beter. Het is niet zo jofel om terecht te komen in een klas waarvan de sociale structuur al geheel gevormd is, dus dat werd knokken, meteen de eerste dag, met Ronald Nachtegaal, die met zijn ellebogen in het rooster voor de deur terechtkwam, en zo stom was dat hij er niks van opstak, want hij blééf klieren. Vrienden in deze tijd: Jan Valkier, Simon Barnasconi (veel beter in rekenen, maar bijna net zo goed in taal als ik), Jan Valkier, Robert-Jan van Steenis, Arjan Kindermans, Marcel Swanevelt (valse vriend), Marjolein Keuning (soms wel, soms niet), Mandy Kreber (ook zo), Bert Eikelenboom (humor), Huub van Puffelen (Zwarte Piet spelen in de Holywijk). Onderwijzers: Jan-Kees van Splunter in de derde, Ids Idsinga (baard/geen baard/baard) in de vierde, Wim Katsma in de vijfde en zesde (dictees helpen nakijken, "vieze plaatjes" Van Jong tot Jong), Marius Korpel (aaaarrrgh, volksdansen), Jan Kindermans (Engels, I have a white dog whose name is Spot). Dit was nou echt een leuke school, haar tijd ver vooruit.

    vlaardingse schoolvereniging, 1970

    In de eerste kwam ik met mijn kleuterschoolvrienden Bram, Luuk en Peter bij juffrouw Wolfert in de klas.

    In de eerste kwam ik met mijn kleuterschoolvrienden Bram, Luuk en Peter bij juffrouw Wolfert in de klas. Lief mens was dat. In de tweede juffrouw Schiere, maar dat duurde niet lang, want doordat de klas veel te groot was werden sommigen, waaronder ikzelf en Jos Alers, (jongenskoor Matthäus Passion, met de Alers Brothers, Bram en [weet niet meer zo goed] Luuk) doorgeschoven naar de derde, bij meester Kastelein. Meester Kastelijn werd ziek (geelzucht) en we zijn nog eens bij hem op ziekenbezoek geweest in de Johan Braackensieckstraat of -laan in Schiedam, waar hij met zijn vriend samenwoonde. Dat besefte ik natuurlijk pas veel later, want de meester hield het erop dat deze man zijn broer was. Op 4 mei 1976, toen ik op het Stedelijk Gymnasium in Schiedam zat, is hij omgekomen bij de treinramp die ontstond doordat stoptrein 4116 een rood sein negeerde.

    meidoornschool, 1968