Ontdek PLUS

Roelf Koning

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Roelf Koning en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Roelf Koning heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik zat niet op deze school maar plaats wel een aardige foto uit de jaren '30.

    Ik zat niet op deze school maar plaats wel een aardige foto uit de jaren '30. Een schoolreisje naar het Paterswoldsemeer. De school is opgericht in 1906. Hoofd van de school meester Egbert Zwiers had 106 kinderen onder zijn hoede. Later werd hij opgevolgd door meester Albert Wubs die in WOII in het verzet zat en dat met de dood moest bekopen. De school is later naar hem vernoemd 'Albert Wubsschool' Wie heeft voor mijn genealogisch onderzoek (Zwiers) nog aanvullende namen van deze foto?

    Wedderveerster school (late..., 2003

    Om te beginnen ff een correctie: de school heet 'De Merel'.

    Om te beginnen ff een correctie: de school heet 'De Merel'. Ik herinner mij de oude boom midden op het schoolplein en de zandbak waar wij altijd in speelden en natuurlijk juffrouw Naaisma. Toen ik in 2002 de school nog weer eens bezocht moest ik wel lachen om de kleine kapstokjes die zo lekker laag bij de grond hangen en de kleine toiletjes. Tja, 't was tenslotte een kleuterschool. Momenteel zit in dit gebouw een beeldend kunstenaar dhr. R. Som Djien Tan die prachtig werk maakt.

    Kleuterschool 'De Rank', 1961

    Toen ik op deze school kwam zaten wij in houten noodgebouwen.

    Toen ik op deze school kwam zaten wij in houten noodgebouwen. (Porto-cabins zouden we tegenwoordig zeggen, maar dat woord was toen nog niet uitgevonden, althans ik had er nog nooit van gehoord). En officieel had de school niet eens een naam. In feite was het dus niks. Geen stenen gebouw en geen rapportenboekje met een schoolnaam erop, behalve de naam van de schoolvereniging. We kregen de opdracht mee, thuis een welklinkende naam voor de school te bedenken met als resultaat dat ze al die jaren dat ik op deze school zat, het zonder hebben moeten doen. Maar de sfeer op school was wel enorm gezellig en leuk!! In 1967 kwam ik in de 4e klas bij meester Niemeijer en weet nog dat in die tijd de oorlog uitbrak in Israël. Spannend want je wist maar nooit of er een wereldoorlog door kon uitbreken. Mijn ouders hadden extra proviand ingeslagen en m'n grootouders extra waspoeder. Deze oorlog heeft echter zo kort geduurd dat het de geschiedenisboekjes is ingegaan als de Zesdaagse Oorlog. Meester Niemeijer vond in dat jaar dat het tijd werd zijn vrijgezellenleven te beëindigen en ging trouwen. Ik hoorde toen voor het eerst zijn voornaam: Everhardus. Nou, dacht ik, daar kan je mee thuis komen, maar zijn ouders wisten het al! Wij waren allemaal op de receptie welkom in de Faun in de Heerestraat. Ook was het in dat jaar spannend of Prins Willem Alexander op een voor ons geschikt tijdstip geboren zou willen worden, zodat wij allemaal een extra vrije dag kregen wat door Hogerhand voor ons gunstig geregeld werd. In de 5e klas kwam ik bij meester Ben Rekker in de klas. Toffe leraar met sik en gitaar die afwisseld door hem ter hand genomen werden! De zesde klas was een apart houten noodgebouw los van de overige klassen. Hierdoor had je nog meer aanzien als zesdeklasser want je had je al losgemaakt van de overige klassen. Het hoofd van de school, meester Koornstra, kon op wonderbaarlijke manier bidden wat ik naderhand trouwens nooit meer iemand anders heb zien doen. Tijdens het bidden deed hij zijn ogen afwisselend open en weer dicht, open en weer dicht om ons in de gaten te houden, dat wij als brave Gereformeerden wel zouden meebidden. Gevolg was wel dat iedereen dat ff moest zien natuurlijk, wat weer een averechtse uitwerking had. Gelukkig kneep de hemel ook af en toe een oogje dicht en schadelijke gevolgen heb ik hiervan tot op heden niet kunnen bemerken. Ik herinner me Jan Reemeijer nog zeer goed waar ik vaak thuis ging spelen, Jan Slager en Roelf Valkema die bij mij op de Mispellaan woonde. Tenslotte nog speciale dank aan Anja Hofsteenge-Kugel die veel namen wist van medeleerlingen. Nou, dat was het wel weer, dus gegroet gij allen!

    De Wegwijzer, 1967