Ontdek PLUS

Rob de Groot

Kent 12 personen

SINGLE
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Rob de Groot en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Rob de Groot heeft 4 klassenfoto's en kent 12 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    School Periode St.

    School Periode St. Albertus Magnus,Amsterdam 1952 - 1958 Het hoofdgebouw van de Albertus Magnus, onder de bezielende leiding van ome Piet Schrijvers, stond in de IJselstraat, maar ik heb daar maar anderhalf jaar (deel van 3e klas en de 6e klas)gezeten. De 1e klas (juffrouw Keizer die later non is geworden), de 2e klas (bij juffrouw Bouter 'knotterbol') en de 3e klas (Theo Bon en de strenge heer Duursma) zaten in een houten barak in de Uiterwaardenstraat. Ik liep dan op weg naar school altijd langs de ateliers in de Zomerdijkstraat en herinner me die van Jan Wolkers (wist ik toen nog niet), waar grote dreigende Afrikaanse schilden aan de muur hingen, en de balletstudio van Hans Snoeck, waar je schimmen zag door de gemateerde ramen en klassieke muziek hoorde. De 4e klas was de heer Smits ('peukie') onze leraar. Hij woonde in een woonark bij de zogenaamde kilometerbrug (tussen Diemen en Muiden). De klas huisde weer in een barak in de Lekstraat. De 5e klas, ook weer in een barak, werd geleid door de heer van Koningsbruggen en de 6e door de altijd nerveuze Piet Schrijvers. Verder herinner ik me juffrouw Kok en de heer Kerkum, de gymnastiekleraar. In de 5e klas ben ik er even zes weken tussenuit geweest, zoals veel Amsterdamse bleekneusjes. Het werd Boxtel: veel slapen, veel buiten en een zeer geordend leven. Toen ik terug was, dacht ik dat ik niets meer wist. Maar ik kon wel ineens de schoolslag die ik daarvoor tevergeefs in het Zuiderbad had geoefend. Verder zijn de schoolmissen in de Thomas van Aquinokerk in de Rijnstraat legendarisch; de dirigerende Piet Schrijvers die regelmatig omhoog keek naar de non achter het orgel en dan riep: 'Begint u maar, zuster', waarna die het voorspel van het te zingen lied inzette. Namen die ik me herinner: Fred Vermorken, Frans Fano, Dick van Dijk, Johan van Dam die als enige rechtop mocht schrijven, omdat hij dat zo prachtig deed, Gerard Wentholt, René Lascaris, Karel Kutin, De zonen van drogist Tjepkema, Tjerk van Gelderen die ik nog wel eens in een Amsterdamse marathon heb zien lopen, Theo Inniger, boezemvriend (we gingen als Buffalo Bill en Kit Carson te paard naar school), die later het Prinsengrachtconcert opzette als baas van hotel Pulitzer. Kees Niekus die zo goed was in geschiedenis, Benny van de Berg.

    St. Albertus Magnus, 1952

    Dominicus,Nijmegen 1958 - 1965 Herinneringen aan het 'college' zijn voor mij wat betreft enerzijds het internaatsleven en anderzijds de school nogal verschillend.

    Dominicus,Nijmegen 1958 - 1965 Herinneringen aan het 'college' zijn voor mij wat betreft enerzijds het internaatsleven en anderzijds de school nogal verschillend. De school viel me niet mee, maar de recreatiemogelijkheden van het internaat waren in vergelijking met het kleine (t)huis, waar ik woonde ongekend: voetballen, handballen, verkennerij, biljarten en tafeltennissen. Het kon er allemaal. Daarbij ben ik druk bezig geweest met de door pater Paul Meijers opgericht drumband en harmonie (tamboer, kapelmeester en tambourmaître). We liepen vele wandeltochten (Internationale Scholierenmars en Kaloramamars) met aan het eind grote blaren op de hielen. En we speelden in tal van steden, ook met het xylofoon-ensemble, waar ik de drummer van was. Verder drumde ik in de schoolband met Jean-Marie ten Velden aan de piano, Jan Doesburg Smits op bas en Robbie Selier op klarinet. Ook met toneel hield ik me bezig als inspiciënt; de twee keer per jaar opgevoerde toneelstukken vond ik klasse (regisseurs: pater Brouwer, pater Struik en Richard Bromberg). Een aantal keren ben ik mee geweest met het zomerkamp van de verkenners als fourageur (paters Oorsprong en Ribberink) Namen die ik me herinner: paters Schooneman, Nolet, van Pampus, Ypinga, Seelen, Arnoldussen, de Witte, de heer Tolhuyzen, briljante leraar die oog had voor zwakke broeders als je maar je best deed, de heer Russel. En van de leerlingen zeer velen, waaronder de later bekend geworden Charles 'Sjaak Swart' Schwietert, Paul de Leeuw (niet de cabaretier, maar een van de weinige shintomeesters in Europa), Henk Bond, huisarts in die moeilijk Amsterdamse wijk De Bijlmer, Henkie Koning, geëmigreerd naar Canada, maar in 2002 even over voor de Vierdaagse van Nijmegen, Toon Hulskamp en Frans Gockel, beiden intussen overleden. Zoals gezegd: ik bewaar vele goede herinneringen aan het college, dat er intussen niet meer staat. Maar nog wel de platanen die op de koer als doelpalen fungeerden, nu mooi in de tuin van een van de daar gebouwde villa's. 'Bomen hebben wortels, maar mensen gaan voorbij...' [!] Bevat deze pagina ongepaste tekst of foto's. Waarschuw de redactie Powered by <Rosetta> © 2000-2006 | Over SchoolBANK.nl | Adverteren | Pers | Help

    Dominicus College, 1958