Ontdek PLUS

Rita Camphuijsen

Kent 37 personen

RELATION , 3 kinderen
Woont in De Bilt

  Bekijk het volledige profiel van Rita Camphuijsen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Rita Camphuijsen heeft 24 klassenfoto's en kent 37 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Klein Duimpje - Ik heb een sterke herinnering van de uitlaat van de gevelkachel op het schoolplein.

  Klein Duimpje - Ik heb een sterke herinnering van de uitlaat van de gevelkachel op het schoolplein. Vaak als ik voor een dergelijke uitlaat sta, of zo een geur opvang herinner ik me de kleuterschool. Was het een houten gebouwtje? (Inderdaad denk ik dat de letter p hier mist, maar als de school bij de emanuel school hoorde moet het kloppen) Jaaa.. Donker, naaldboomgroene fluwelen slofjes. Het waren een soort 'zakjes' geregen met elastiek dat om de enkels ging. .. Ik ben geboren in slotermeer, Burg. van Leeuwenlaan 188, een adres dat ik nog dromen kan.

  Klein Duimpje (Kleuterschool), 1959

  Een heel nieuw leven was ik begonnen.

  Een heel nieuw leven was ik begonnen. Handenarbeid mmmm heerlijk. Grote bewegende objecten, zoals een groot piepschuimenhoofd met rollende ogen. Die rolden in hun kassen met het openen en sluiten van de deur. Deed niet mee aan het vrije leven van de klas van kamerbewoning, want ik woonde in deze tijd net samen. Een revolutie en schok voor mijn ouders. Kwa opleiding ook gestreden voor het praktijk leersysteem. Creatieviteit? Alleen nog tijd voor cartoonfiguren in m'n VT. Stage's in buurthuizen gedaan ik groeide ervan. Opl. TE theoretisch voor mij.

  jelburg, 1976

  Het was helemaal niet mijn bedoeling om naar deze school te gaan.

  Het was helemaal niet mijn bedoeling om naar deze school te gaan. Zo voelde ik me dus ook, helemaal niet op mijn plaats. Ik had geen echte vriendinnen hier, die zaten wel bij de CJN. (Natuurstudie vereniging) Ik heb mijn tijd uitgezeten en het leren ging me te makkelijk af. Had een hekel aan het flirten met jongens wat om me heen vaste prik was. Natuurlijk heb ik wel leuke momenten gehad, en gekke. Toen ik bijv. mijn spullen ging opruimen gelijk met het meisje met ook een roodvestje aan het andere eind van de rij bij naailes. Ik dacht dat ze naar mij keek, maar het was haar andere oog. Juffrouw wildeman vond me lui dat heb ik jarenlang meegedragen. 'tja, ik was langzaam.' Bij de tekenlessen was ik pas in mijn element, bij mijnheer Vonk. Al verzette ik me tegen abstract werken wat hij niet leuk vond. Leren koken en strijken deed ik daar, nu poch ik er wel eens op. Dat ik cijfers haalde voor dweilen etc. hi hi

  Amstelveense Huishoudschool, 1968