Rien Jansen

Kent 3 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Rien Jansen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Rien Jansen heeft 6 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Op deze kleuterschool leerden wij al tellen tot honderd en het ABC.

  Op deze kleuterschool leerden wij al tellen tot honderd en het ABC. Daardoor was het begin in de eerste klas Lagere School een stuk makkelijker dan voor de andere kinderen.

  5e Montessorischool Watergr..., 1947

  Ik kwam hier in de 3e klas ( 3B ) en zat toen vooraan naast Jaap Spronk; in de bank achter ons zaten Tineke Prevoo en Myra Rebattu.

  Ik kwam hier in de 3e klas ( 3B ) en zat toen vooraan naast Jaap Spronk; in de bank achter ons zaten Tineke Prevoo en Myra Rebattu. Wij zijn toen met schoolreis naar De Harskamp geweest, waarbij ook een voettocht op de Hoge Veluwe op het programma stond. Prompt raakten wij met een hele groep verdwaald en wisten pas 's avonds laat ( na het eten ) De Harskamp weer te vinden. In de 4e klas kwam ik in een jongensklas ( 4 BB 2 ) terecht. Ik zat toen naast Ruud Kamerman op de één na achterste rij en achter ons zat Bert Siezen. In de bank voor ons zat Tjitte Pal. In deze klas was het een vrijgevochten bende, waar keet trappen hoog in het vaandel stond. Vooral bij de natuurkundeleraar ( Hr. van Dijk ) was het altijd een enorme bende. Wij hebben dat jaar heel wat afgelachen, maar aan het einde van het seizoen bleef meer dan driekwart van de klas zitten ! In die periode trok ik veel op met Ruud Kamerman en dankzij zijn vader kwam ik in 1964 bij de KLM terecht. Ik kan mij ook nog herinneren, dat wij met werkweek naar het Westland gingen, waar wij bij de familie Poot waren ondergebracht. Om de kosten te drukken werden de ouders ingeschakeld om ons daarheen te rijden en ik kwam bij de vader van Rob vander Giessen in de auto. Op dat moment had ik nooit kunnen bedenken, dat Wout van der Giessen 16 jaar later mijn collega zou zijn in het directieteam van Cosparfrance Ned. BV ( L'Oréal )!

  Casimir lyceum, 1960

  In het eerste jaar werden wij wegens ruimtegebrek ondergebracht in de Jan Ligthartschool.

  In het eerste jaar werden wij wegens ruimtegebrek ondergebracht in de Jan Ligthartschool. In die tijd fietste ik vanuit Ouderkerk naar Amstelveen met Jos Eveleens, die op de Oostermeerweg in Ouderkerk woonde. In de 2e klas zaten wij in noodgebouwen tegenover de Karel Doormanschool. Ik kan mij nog herinneren, dat sommige leraren bijnamen hadden ( zo werd de leraar Engels, de heer Zondergeld, door ons altijd "Ohnepoen" genoemd ).

  Prof. Gunning School, 1956

  ?