Ontdek PLUS

Rie Isendoorn

Kent 1 personen

WIDOW , 3 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Rie Isendoorn en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Rie Isendoorn heeft 2 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De school was juist geopend en als 6-jarige werd ik leerling in de eerste klas.

    De school was juist geopend en als 6-jarige werd ik leerling in de eerste klas. Mijnheer Schout was het hoofd van de school. Hij kwam vaak de klas in om te kijken wat we deden. We waren bezig om de letter <e> te schrijven, ik met mijn linkerhand maar kreeg een klap op mijn hand, de griffel(er waren nog geen potloden en andere nodige spullen bezorgd) werd uit mijn linkerhand genomen en in de rechtse gestopt en Mijnheer Scout hielp me om de letter<e> te schtijven. Ik was net de zesde klas doorlopen in 1940 en ik naar de MULO Vrieseweg ging Omdat ik klein was werd ik de eerst dag daar al spoedig "Drup" genoemd en die naam bleef bestaan. Ik herinner nog de dag Duitse soldaten stompte de houten vloer van de gang door en keken door de ruiten van de gang wat onze les was.We hadden engelse les maar de leraar ( naam vergeten) hoorde het lawaai en droeg ons op het engelse boek op te bergen en het duitse boek op de schoolbank to leggen terwijl hij de engelse les op het bord uitwiste en er een paar duitse woorden op schreef. Ik be nu 83 jaar oud en er zullen niet veel mede-leerlingen nog in leven zijn of met de computer omgaan. Drie jaar hoge school werd 5-jaar hoge school omdat er veel dagen waren dat de school gesloten was daar het onveilig was op straat te zijn, Ik herinner me de dag dat het park Merwestein werd gebombed maar de TB School aan de overkant van het park kreeg het ergste. Toen het alarm over was en ik naar huis rende stopte ik bij de school om te zien of help nodig was maar veel dode kinderen en ouderen lagen op het schoolplein en hulp was niet meer nodig. De jaren op school waren een goede tijd alhoewel de oorlog er ook slechte tijden bracht. Het was een oude school maar goede leertijd op de Vrieseweg!

    Groen van Prinsterer school, 1934

    Ik herinner me hoe vlug er iets in Duits op het schoolbord werd geschreven toen we de Duitse soldaten in de gang hoorden met hun zware schoenen.

    Ik herinner me hoe vlug er iets in Duits op het schoolbord werd geschreven toen we de Duitse soldaten in de gang hoorden met hun zware schoenen. We hadden net Engelse les dus het engelse leerboek werd in de bank gestopt en het duitse er op gelegd. De Duitsers konden door de ramen in de gang op onze scgrijfbanken kijken en waren tevreden toen ze hun taal op het bord lazen en onze duitse leerboeken open waren.

    Chr. U.L.O., 1940