Ontdek PLUS

Richard Stekelenburg

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Richard Stekelenburg en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Richard Stekelenburg heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Trapveldje, de Duitslandlaan als warzone tussen ons en die 'rare katholieken' van de Monsieur Huibersschool, schooltuintjes en dat eerste jaar met Coby - alles in polaroid-kleuren.

    Trapveldje, de Duitslandlaan als warzone tussen ons en die 'rare katholieken' van de Monsieur Huibersschool, schooltuintjes en dat eerste jaar met Coby - alles in polaroid-kleuren. Goeie herinneringen zijn evenwel schaars, daarvoor zijn er net iets teveel littekens. Vond elders op internet zojuist een foto van een gezette en hevig kalende Edwin Nikkel - en daar heb ik dan wél weer heel hard om moeten lachen. Sorry. Ik heb, achtereenvolgens, les gehad van: mevr Hessels, Yvonne van Egmond, Heleen Verspoor (nog altijd mijn dank - al zul je zelf géén idee hebben waarvoor...), dhr Trommelen, dhr vd Molen, dhr Verheul.

    Dag Hammarskjoldschool, 1975

    zie spaarne scholengemeenschap.

    zie spaarne scholengemeenschap

    Het Spaarne Lyceum, 1981

    Een onuitwisbare periode.

    Een onuitwisbare periode. Grofweg van achter naar voor: de blijdschap na het eindexamen; zorgvuldig met Jean-Louis voorbereide economie I-tentamens waar we vervolgens allebei wéér niets van bakte; Arenthals die trucker wilde worden (en wérd weten we nu, hulde!); muziekavonden; dat merkwaardige fietsenhok; die nog merkwaardiger concièrges (die je lieten omlopen zodat je te laat binnen was, terwijl je zeker wist dat Castien nog wel een kwartier op de gang stond te ouwehoeren en je dus eigenlijk nog tijd zat had - maar leg dat ze maar eens uit...); Bianca Lap (dus tóch naar Italië!); de wondere wereld van de studienissen; talloze rondjes om het gebouw (groot dan wel klein); klassenavonden in de Link; de onnavolgbare hr Brouwer van de mensa (die man, hij leeft misschien niet meer, moet toch wel zo'n aversie tegen roze koeken hebben opgebouwd in al die jaren); Topdrop als schuchtere poging van een 12-jarige om een grote liefde te veroveren. Zeven jaar is lang en niet samen te vatten. De opmerkelijkste uitspraak in al die jaren is echter zonder enige twijfel van Harry Rours, leraar Duits, bij aanvang van het schooljaar '85/'86: ,,Voor we beginnen zal ik 1 ding even uitleggen: we gaan het dit jaar heel vaak over Heinrich Heine hebben. Waarom? Omdat, als Heinrich Heine nog had geleefd, ik terstond homoseksueel was geworden...'' Maar Nilgün, waar ben jij toch gebleven?

    Spaarne Scholengemeenschap, 1981