Ontdek PLUS

R. KORNET van Leeuwen

Kent 0 personen

Getrouwd
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van R. KORNET en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  R. KORNET heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De poppenkast waarin de schoenen van Juf Adrie (Kramer) stonden.

  De poppenkast waarin de schoenen van Juf Adrie (Kramer) stonden. Ik had geen idee wat ze daar deden, want de juf was niet aanwezig..... Ook Juf Thea (Bijlsma) herinner ik me, en natuurlijk Juf Brakhoven, het hoofd van de school. "Opa" Romkes was de conciërge. Ik vond het heerlijk om in de zandbak te spelen en daar taartjes te bakken. Maar knippen en plakken en niet te vergeten het spelen met klei waren ook leuke bezigheden.

  Prinses Irene kleuterschool, 1951

  De nederlandse lessen bij dhr.

  De nederlandse lessen bij dhr. Boon. Hij leerde ons meer dan in de boeken stond, ik genoot van alle synoniemen en homoniemen die we konden bedenken. Nog vaak heb ik er plezier van als ik bezig ben met kruiswoordraadsels en cryptogrammen!

  Koningin Wilhelmina MAVO, 1959

  In de eerste klas zaten we bij Juf Niemeyer.

  In de eerste klas zaten we bij Juf Niemeyer. Een jaar later trouwde zij, we gingen er heen naar de kerk aan de Weststraat. Zelf woonde ik naast de Bethelkerk, waar mijn vader koster was. Het was leuk om eens in een andere kerk te kijken! Verder zat ik het 2e jaar bij Juf Verhage, de derde klas bij Meester Noppe. Het 4e schooljaar, in de dependance op de Rehobothschool, bij Meester Wassink! Het was een heel oude school, waar we meemaakten dat de kolenkachel, door een binnenbrand, door de vloer heenzakte. We zaten toen weer een paar weken in de "echte" school, omdat de boel gerepareerd moest worden. Meester Wassink was druk met ons de nederlandse taal goed te leren. Opstellen maken was favoriet. Meer dan zingen, dat kon hij niet goed. Gelukkig deden we het toch wel! Meester Coster in de vijfde klas las ons voor uit "Engelandvaarders". Bij Meneer Kramer zaten we in de hoogste klas. Ook hij leerde ons veel over de Nederlandse taal, m.n. het ontleden van zinnen. Het was een door mij geliefde bezigheid!

  Eben Haezer, 1953