Ontdek PLUS

Ria Buist

Kent 1 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Ria Buist en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Ria Buist heeft 0 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik kwam halverwege de eerste klas op de Brummelkant school, bij juf Veldman of Veldhuis, daar schreven we nog met echte inkt en een kroontjespen.

    Ik kwam halverwege de eerste klas op de Brummelkant school, bij juf Veldman of Veldhuis, daar schreven we nog met echte inkt en een kroontjespen. In de tweede klas bij juf Martens, die volgens mij ook ging trouwen dat jaar, kreeg ik 2 beugels (gelukkig niet via de schooltandarts, ik was geloof ik een van de weinige gelukkigen die niet naar de schooltandarst hoefde) en mocht daarom dagenlang niet praten van haar. Gelukkig is het helemaal goed gekomen met mijn gebit. Ik herinner me ook nog meneer Verwoerd, meneer Postma, die prachtige verhalen kon vertellen en waar ik heimelijk een beetje verliefd op was, meneer Van der Leij, rood hoofd en veel geschreeuw, meneer Houwen, "we bidden tot U om vergeving te vragen omdat we onze schoenen niet recht hebben gezet" en meneer Zijlstra, een lieve, rustige man. Verder herinner ik mij de handwerklessen van mevrouw Steenhuis, die dan voorlas uit "Boep en Joep". Terwijl de jongens lekker buiten mochten spelen werkten de meisjes met zweterige handen (althans dat gold voor mij) aan eiermutsen, schellekoorden en babysokjes. Wat een opluchting toen het noodlokaal de lucht in vloog tijdens de beruchte novemberstorm. We deden volgens mij vaak slagbal op het veld naast de school en op het schoolplein iets van boerenjongens en boerenmeisjes, een kringspel en 1,2,3,4,5,6,7 wie moet mij een kusje geven? Verder herinner ik mij nog vaag iets over Kerstvieringen in de Baptisten kerk, die vlakbij stond.

    Brummelkant, 1967