Rens Groenendijk

Kent 0 personen

SINGLE , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Rens Groenendijk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 6

  Rens Groenendijk heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Met juffrouw Sari liepen we in...

  Met juffrouw Sari liepen we in 'het rijtje' over de Kethelweg naar school. Speelgoed buiten: een draaimolen met autostuur in het midden en autobanden (lekker zwarte handen). Onvoorstelbaar gevaarlijk maar waar: een kerstboom met echte kaarsjes, die werden aangestoken met een kaars die aan een lange stok was gebonden. Met Sinterklaas kwamen de zwarte pieten uit een luik in het plafond. Jammer dat dit prachtige schooltje uit de jaren 30 is afgebrand.

  2005, Rens Groenendijk

  Juffrouw Fuyk (?) met van die ...

  Juffrouw Fuyk (?) met van die bolle blozende wangen gaf blokfluitles. Achteraf was het de aanzet, jaren later, tot het gaan spelen van dwarsfluit. Meester Vegter wist mij wel in toom te houden, al heb ik als ventje al regelmatig op de gang moeten staan. Met Jan van Dijk voerde ik in de tweede of derde klas een sketch op. Hij was Swiebertje en ik Bromsnor (de snor brachten we aan met gebrande kurk). Op de grote magische zolder kwam wel eens een wereldreiziger die allerlei vreemde zaken liet zien, zoals een zaagtand van een zaagvis. Of de glasblazer die er demonstraties gaf. Ik heb er ooit gedebuteerd als goochelaar. Nare herinneringen aan mijnheer Stapel, die gaf mij als straf staartdelingen maken, daar kon je nooit mee smokkelen.

  2003, Rens Groenendijk

  Ik heb maar liefst zeven jaar ...

  Ik heb maar liefst zeven jaar over mijn middelbare school gedaan. Eerst blijven zitten op de HBS, ingehaald door de mammoetwet, en vervolgens nog een keer gezakt voor mijn eindexamen HAVO. Maar ik heb er geen moment spijt van gehad, het was een ontzettend leuke tijd, die mede een aanzet was tot een zeer muzikaal leven. We mochten zelfs met een jazzbandje (Othello) repeteren in de aula. En wat was Kors van Leeuwen een fantastische muziekleraar!

  2003, Rens Groenendijk
  ?