Ontdek PLUS

Renadi Santoso

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Renadi Santoso en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Renadi Santoso heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Heb een klein half jaartje gedaan, daarna nog een paar maanden als toehoorder.

    Heb een klein half jaartje gedaan, daarna nog een paar maanden als toehoorder. Was het toch niet voor mij. Ik denk dat ik toch op een andere golflengte zat in die tijd. Over deze opleiding heb ik dus geen zinnige op/aanmerkingen te melden. Heb aansluitend in m'n eigen tijd een jaartje de School voor Filosofie gevolgd. Een heel ander vaatje. Meer mystieke filosofie waarvan het de bedoeling was dat je die ook in je dagelijkse praktijk integreerde. Dit heeft mij wel gevormd, moet ik zeggen, ook al maakte ik me wel vrij snel los van deze specifieke school. De filosofische en mystieke mindset fascineert me nog steeds en ik zie overal en op elk moment aanleiding voor praktische toepassing. Zoals het eigenlijk ook moet zijn. Maar gestudeerd, nou nee, niet echt. Het Leven zelf is de ultieme leerschool.

    Rijksuniversiteit Leiden - ..., 1982

    Toen nog 'Academie voor Beeldende Kunsten'.

    Toen nog 'Academie voor Beeldende Kunsten'. Heb effectief maar een half jaartje gedaan. Heeft niks met de school te maken. Mijn muzikale voorkeur ging de kop op steken. Toch heb ik nog veel gehad (en nog steeds) aan de technieken en inzichten die ik daar heb mogen ervaren. Goede sfeer, docenten waar ik veel van heb kunnen leren, ook al kwam dat toen niet echt 'uit de verf'!=) Er waren overigens wel meer medestudenten die met muziek bezig waren. Eigenlijk jammer dat we nooit iets samen hebben gedaan op dat gebied. De combinatie beeldende kunst-muziek was toen volgens mij best 'en vogue'. Als muzikant/danser/theatermaker ontwerp ik tegenwoordig m'n eigen folders, flyers, CD-hoesjes, booklets, websites, theaterbeeld etc. Ik ben dus nog steeds redelijk intensief met dit soort zaken bezig, alleen (helaas) geen vrije kunst meer. Misschien komt dat nog weer 'ns een keer! Gaat toch kriebelen als je erover nadenkt.

    Willem de Kooning Academie, 1983

    Toen nog aan de Baerlestraat.

    Toen nog aan de Baerlestraat. Ik heb geen op/aanmerkingen op deze school. Ikzelf was toentertijd te veel bezig met andere dingen, met name Gamelan muziek, er bleef te weinig tijd (en motivatie) over voor mijn gitaarstudie aldaar. Heb dus slechts drie jaar volbracht (propaedeutisch diploma). Wellicht kun je achteraf gezien ook stellen dat de match met mijn hoofdvakdocent niet gelukkig uitpakte. Niks ten nadele van deze docent (Theo Krumeich)! Een prima docent. Ik zat gewoon op een totaal andere golflengte en voelde me niet geïnspireerd. Qua pure competentie (van mijn kant) kreeg ik ook zo m'n twijfels. Ik denk achteraf dat ik te weinig de studie naar me toe heb weten te trekken en dat ik te veel me wilde aanpassen aan de geldende normen en opvattingen in de overtuiging dat ik dat 'toch moest kunnen'. Als ik meer m'n eigen weg had gezocht en doorgezet, dan was het misschien anders verlopen. Ik heb dat niet gedaan, dus ik kan niet beoordelen of de school daar ruimte/flexibiliteit voor had gehad. Neemt niet weg dat ik veel nuttige zaken heb opgestoken die ik nog steeds in mijn dagelijkse muzikanten-praktijk volop toepas. Met name de theoretische vakken (solfege, harmonieleer etc) zijn uiterst nuttig gebleken in mijn werk als (gamelan)ensemble-leider en docent. Overigens is mijn werk op dat gebied de afgelopen drie jaar danig geslonken. Als iemand een goeie tip heeft voor mij, ben ik je voor eeuwig dankbaar!

    Sweelinck Conservatorium, 1986