Ontdek PLUS

P.M. Altorffer-Kraan

Kent 35 personen

Getrouwd
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van P.M. Altorffer-Kraan en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  P.M. Altorffer-Kraan heeft 8 klassenfoto's en kent 35 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Vooruitziende blik

  Ik weet nog dat ik tegen m'n docent Nederlands (Gerard Schoonderwoerd) riep: "Ik ga een boek schrijven!" Ik wist alleen niet waarover, maar dat was omdat het nog geleefd moest worden...

  Cals College, 1991

  Fragment uit autobiografie, lente 1991 (Naam is gefingeerd)

  "Met Kiki ging ik na school weleens naar Fokkesteeg. In die wijk zat namelijk een huisdealer, een rustige veertiger met het uiterlijk van een oude hippie. Zijn huis was een soort jongerenhonk voor blowend Nieuwegein en omstreken. Je kon er gerust een middagje blijven hangen om een blowtje te roken, want al was zijn kleine huiskamer vaak vergeven van het grut, hij vond dat allemaal best. Hij had een apart kamertje met een groot bureau waar hij voor je neus zijn zaakjes afhandelde. Je wiet werd op een klein weegschaaltje zorgvuldig afgewogen en daarna in zo'n klein, doorzichtig zakje gestopt. Voor die tijd nogal vooruitstrevend was de virtual reality-bril met psychedelisch beeld en geluid. Meestal lag er wel iemand languit op de grond met dat enorme ding op z'n kop en dat zag er best idioot uit."

  Cals College, 1991