Pim Scheick

Kent 1 personen

Getrouwd , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Pim Scheick en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Pim Scheick heeft 0 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Een fantastische school met geweldige leraren Ik vond het zo leuk dat ik er maar langer over gedaan heb om het diploma uiteindelijk te behalen.

  Een fantastische school met geweldige leraren Ik vond het zo leuk dat ik er maar langer over gedaan heb om het diploma uiteindelijk te behalen. Volgens mijn herinnering begon de school als dependance van de 1e drie jarige H.B.S. in de Zocherstraat (de latere HAVO Zocherstraat) We zaten in een noodgebouw in de Mondriaanstraat. Later naar de Derkinderenstraat waar het gebouw heel kort daarna volledig afbrandde. Terug naar het oude gebouw en toen het jaar erop naar het Hoekenespad in Osdorp. Helaas voor korte duur. We moesten naar het grote ongezellige gebouwencomplex van de O.S.G. Namen van leerkrachten: P.C. van der Eerden (een fantastische directeur !) , Posthumus, van der Pol, Lauwaars, van der Harst, Vonhoff (B.Z.U.M.), Bohnen, Hutter, de Vries, Kniep, Voogd en mijn favoriet en grote voorbeeld W.A. Beumkes. Namen van leerlingen: Rob Borstje, Fred Huizinga, Evelyn Eskenazie, Cora Goffree, Marjo Schouten, Frans Abels (speelde altijd de "Shadows" na op zijn gitaar) Menno Dekker, Rudi Helmers, Ineke Henze, Rob van der Valk, Hans Slier, Dick van Veen, Han Cozijn, Rudi Stroeve, Theo van Anraad. Welmuth Bakker, Tom Humme. Speciale herinneringen: Het "putten" in de eerste klas en dan zorgen dat je de bal niet mee naar huis moest nemen. (de bal niet als laatste aanraken) De examenvoorbereiding in Rijswijk. Drie dagen in een Villa. Erheen met eigen vervoer. Achterop bij Rudi Helmers die al een (ongeveerd) EEG-tje had. De witte "Puch" of de "Kreidler" waren helemaal in. De examenreis naar Parijs ! Het waren gouden jaren !!!

  2e 3 jarige HBS, 1962

  Ik heb alleen de zesde hier gedaan.

  Ik heb alleen de zesde hier gedaan. Ik kwam van de P.J.Troelstra school en mijn ouders vonden het beter als ik het laatste jaar op een "klassikale" school zou gaan. Een fantastisch jaar gehad bij meester Resseler. Later nog bij hem gehospiteerd toen hij directeur geworden was van een VSO school in Geuzenveld. Toen ik pas in die klas zat, kwamen op een middag na schooltijd alle meisjes op de fiets naar mijn huis. Ik vond het leuk en verschrikkelijk tegelijk omdat ik alleen thuis was en niet wist hoe te reageren. Ik heb nog een foto van het Jan Willem Roskamhuis in Nunspeet. Namen: Beppie Duppen, Astrid Vos, Joke Bastiaan, Ineke Henze, Elly Posthumus, Ans de Vries, Yvonne Weerman, Yvonne Klein, Andé Meulman, Frans Bresser, Menno Dekker , Eddy van der Sluys, Wim Vieleers, Netty Kramps, Emy Bosma, Mieke Keyzer, Marja Touber, Luppo Stijkel, Joke Pieters, Tiny Tonneman, René van Breevoort, Roel Smits, Gerrit Grobbe en Henny Driesen. Ik mijn herinnering zaten ook Koen en .....Merkelbach in deze klas. Maar wellicht zaten zij in de parallelklas van meester Lagerwij. Op de afscheidsavond was er iets met een schip. Ik deed met twee anderen een volksdans, de "chopsko" of zoiets. Die ken ik nu nog !!!

  Slotermeerschool, 1961

  Helaas.

  Helaas. Weinig herinneringen van deze school ondanks dat ik nog een foto heb. Ik woonde toen in Geuzenveld en mijn ouders wilden mijn drie jaar oudere zus (Willy) en mij persé op een Montessorischool hebben. Dat betekende iedere dag een gigantisch eind lopen door het park. Ik kan me alleen een conciërge herinneren (mijnheer Hilman ?) die in de aula circusvoorstellingen met en voor de leerlingen organiseerde. Helaas had ik geen byzondere kwaliteiten en mocht ik alleen meedoen als publiek. Toen er een Montessorischool in Geuzenveld kwam (De Troelstraschool) ben ik van de Vlugtschool afgegaan.

  Burgemeester De Vlugtschool, 1956

  ?