Bekijk het volledige profiel van Pieter Vlasveld en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Pieter Vlasveld heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Het lijflied van Rembrandt Lyc...

Het lijflied van Rembrandt Lyceum was (Ronald van Aghelen?: Oh Rembrandt lyceum, Oh Rembrandt Lyceum, Stank en rotzooi tegelijk, WC's vol stand en gangen met slijk, Een beerput voor het fietsenhok en een hele korte rok!). Nadat de grote trap aan burggravenlaan was beklommen kwam je in de voorportaal, waar aan de linkerkant dhr. Kuiters zat; 'conciërge' en geen portier. Elke ochtend kwam hij naar de klassen en vroeg dan: "zijn er nog absenten vandaag", hetgeen dan aan hem doorgegeven werd. Kuiters was ook degene die een briefje met toegang leverde als je te laat was en een goede reden had (hoewel de leraren mochten weigeren). Mijn reden was altijd dat de brug tussen huis en school openstond, terwijl er zich helemaal geen beweegbare brug daartussen bevond. Maar dhr. Kuiters schreef altijd een briefje!

2016, Pieter Vlasveld

De school was gelegen aan de H...

De school was gelegen aan de Hooglandse kerkgracht waar nog enige jaren warenmarkt op de Zaterdag was, en tot 1965 was er nog altijd zaterdags school. Via een kleine poort (aan de rechterkant was een 'meesters'woning) en een lange gang van 15-20 meter kwam je dan op een speelplein gelegen voor de school. Klas 1: Juffrouw Flipse, Klas 2 Juffrouw Kruidhof Klas 3 en 4 Meester Tuinstra (uit Friesland) klas 5 Meester Minnaert klas 6 Meester Zuiderveld ("hoofd der school"). De school grossierde in Friese meesters en juffrouwen, hetgeen door de hoofdmeester Zuiderveld werd geregeld. Een keer per jaar werd er een groot feest gegeven als de bovenmeester jarig was. Deze zat dan met zijn vrouw achter een tafel in de gymzaal, terwijl alle klassen wat deden. Kerst werd met alle klassen in een kerk op de steenschuur gevierd, waarbij elke klas dan weer een declamatie of lied ten gehore bracht.

2016, Pieter Vlasveld
?