Bekijk het volledige profiel van Pieter Puister en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 11

Pieter Puister heeft 11 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

De eerste schooljaren. Ik was ...

De eerste schooljaren. Ik was 7 jaar (laat jarig, in oktober). Ik kwam uit de Indische buurt, tamelijk ver weg voor een jongetje op een autoped (!). Mijn ouders wilde me op een "nettere" school sturen dan bij mij in de buurt. Was ook een voor die tijd zeer progressieve school, in de 5e en 6e klas kregen ze al Engelse les.. Goede herinneringen, maar vervaagd na 50 jaar... Eerste schoolvriendinnetje was Barbara, ik mocht in de vakantie eens bij haar thuis spelen. In 1958 verhuisden wij naar Zuidoostbeemster. In het begin had ik het als stadsjongen wel eens moeilijk op het "platteland" en dacht ik vaak aan deze school terug.

2007, Pieter Puister

De eerste drie klassen hier ge...

De eerste drie klassen hier gedaan. Rob Josselet, Hans Groot, Menco Ruiter, Kees en Klaas Kwadijk waren mijn vrienden. De eerste feestjes, de eerste verliefheid etc., met andere woorden een groot deel van mijn puberbestaan heb ik hier beleefd. Zeilen met b.g. vrienden in mijn BM die ik o.a. met een krantewijkje had gefinancierd. Mijn exacte vakken waren tamelijk prut, de talen gingen best. Na vier jaar ging ik naar de Middelbare Handelsdagschool in Alkmaar. Mijn leraressen en leraren: Juf Pijl (soms gezien rokend achter het stuur van haar 2CV), "Schilletje" (Juf Schilstra, aardig maar streng), Directeur de Boer (blauwe rookwolken uit zijn pijp, witte uit zijn longen), Hr. Sauer (gymnastiekleraar). De rest ben ik vergeten. Zou leuk zijn iets te horen.

2007, Pieter Puister

Adri Hart, Ted Boonstra, Hans ...

Adri Hart, Ted Boonstra, Hans Breunesse, Hans van der Zee, Goof Gootjes, Jan Morsch, Jan Hop en nog vele andere vrienden. Na de HBS in Purmerend waar ik me tot de derde klas had doorgeworsteld en waar het niet zo best lukte vanwege de wis-, natuur- en scheikunde ben ik in de derde klas handelsdagsschool terechtgekomen. Hier lukte het beter en ik had na twee schooljaren mijn diploma! Goede school, leuke herinneringen. Zes jaar later naar België en twee jaar daarna naar Zwitserland geëmigreerd, waar ik sind meer dan dertig jaar woon. Inmiddels weer contact met Jeannette Kok, met wie ik in de eindexamenklas zat. Door Jeannette praktisch alle klasgenoten teruggevonden. Eerste reünie vond plaats op 3 mei 2008 na precies 40 jaar!

2007, Pieter Puister
?