Bekijk het volledige profiel van Pieter (Peter) Peul en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 15

Pieter (Peter) Peul heeft 15 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 7

Door het opheffen van de Frank...

Door het opheffen van de Frankendaal-school kwam ik voor de 6e klas bij de Dalenwijkschool. Onderwijs gekregen van het schoolhoofd, de heer A. Goud.

2005, Pieter (Peter) Peul

Eerste 3 klassen juffrouw vd B...

Eerste 3 klassen juffrouw vd Berg. Klas 4 juffrouw Posthumus. Klas 5 meester Blanke. In de 5e klas eindfeest van de Openbare lagere school Frankendaal met kindermusical "Bah, september". Buitenschoolse activiteiten: schooltuinen in Vreewijk en Jeugd Natuurstudie Club "Vreewijk". Vrienden in deze periode: Ronnie van Deelen, Gerrie Kerkum en Dick Visser

2005, Pieter (Peter) Peul

Ik heb op Kindervreugd in de 1...

Ik heb op Kindervreugd in de 1e klas en enkele maanden in de 2e klas gezeten. Juffrouw Kooijman had het niet zo op met mij in de 2e klas. Er zijn een aantal incidenten geweest dat jaar, die langer verblijf op deze school onmogelijk maakte. Zo kreeg ik van juffrouw Kooijman de schuld van iets wat het jongetje achter mij had gedaan. Ik werd door de juffrouw de klas uitgehaald en voor een tijdje in de gangkast opgesloten. Het laatste incident was bij een schrijf-oefening; ik had te slordig geschreven naar haar mening en moest na schooltijd dit opnieuw maken. Toen ik klaar was en met het schrift naar juffrouw Kooijman ging, zag ze dat ik een inktvlek op de pagina had gemaakt en en kreek ik een klap met het schrift in mijn gezicht. Mijn zusje stond buiten voor het raam op mij te wachten en had dit ook gezien en heeft dit thuis aan mijn ouders verteld. Na dit voorval was het voor mijn ouders genoeg en hebben ze een andere school voor mijn gezocht. Hetgeen nog niet zo eenvoudig was gezien de tegenwerking. Eerst hebben mijn ouders het geprobeerd bij "Zomerlandschool". Daar heb ik enkele dagen gezeten, maar mijn ouders kregen toen het bericht dat ze me niet aanmochten nemen. Toen opgegeven bij de school Frankendaal, waar ook mijn zus op zat. Aanvankelijk hier ook weer bezwaar, maar toen er geopperd werd dat eventueel 2 kinderen naar het christelijk onderwijs gingen, werd het bezwaar ingetrokken door de gemeente Rotterdam. Buurmeisje Rietje Cevering was in die tijd mijn vriendinnetje en altijd zeer behulpzaam.

2005, Pieter (Peter) Peul
?