Bekijk het volledige profiel van pieter e. vanveen en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

pieter e. vanveen heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

Lopend van huis naar school. B...

Lopend van huis naar school. Bisschopsweg-Zuid Singel. En dan het bruggetje over naar het witte gebouw. Herinner mij verder weinig uit die tijd. Ja, Een Foto of twee heb je, meer niet. Wel hield ik er een nachtmerrie van over: Ik droomde dat ik van de brug af rolde en verdronk in de gracht. De oorzaak van deze droom zal naar ik aannam een echt gebeurd verhaal zijn geweest.

2013, pieter e. vanveen

Het fietsen of bussen van Amer...

Het fietsen of bussen van Amersfoort naar Zeist was een leuke start van de dag. De school zat in een oude villa op de Driebergseweg. Ik begon er in de 2e klas en strandde in de vierde met het proefexamen. Bijzondere school met bijzondere leerkrachten, zoals van Zwaal. Dhr. Terpstra had stevig de touwtjes in handen. Ik ben er nog voor heiden uitgemaakt, waar mijn moeder zwaar aan tilde, en deze uitspraak meteen werd terug genomen. Piet Hein Krom heb ik daar leren kennen. Veel plezier. En nog mooier, Tineke van Kolfschoten, die op de meisjes school zat en waar ik nu al jaren gelukkig mee ben.

2013, pieter e. vanveen

Ja, ik ging altijd over en wer...

Ja, ik ging altijd over en werd daarna weer teruggezet. We zaten in een noodgebouw op het olympiade veldje en ik stond veel op de gang.Zachariasse (verkeerd geschreven?) was directeur en het team was Nietveld, Achterop, Juffrouw van Luyn, meneer van Dalen, van Zinderen, Spaargaren en de duitse leraar waarvan de naam mij nu ontschoten is. Vooral veel lol en weinig leren. Meta Pot, Ans Sleeking, Gerda Lensink, Casper Vervloet, Ruud de Vries, Leo Parmentier, waren klasgenoten en als je door een school aat zoals ik tref je er veel. Nog even op Plantsoen Zuid op de Meisjes school gezeten, waar de P.M. ULO twee lokalen mocht gebruiken. Daar speelden wij "Keutel in de Naad" in de pauzes en wilde Zachariasse vervelende meisjes op hun handen tegen de muur zetten.

2013, pieter e. vanveen
?