Bekijk het volledige profiel van Pieter A. Bos en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 3

Pieter A. Bos heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

Juffrouw Keizer. Achter haar f...

Juffrouw Keizer. Achter haar fiets, hardlopend over de Noord-Polderkade naar huis. De plaatsnamen van dorpen en steden in de provincies, vooral die van ZH: Hillegom Lisse etc. Het hele rijtje kan ik nog steeds opzeggen.Later de klas van dhr De Bie.Een uitvoering van het Ave Verum (en dat op een hervormde school) in één woord prachtig. Als ik het nu hoor meen ik nog steeds zijn krassende viool tehoren. Het vioolspel van De Bie, af en toe niet om aan te horen. Toen fantastisch. Later met zijn vieren bijles voor het toelatingsexamen voor de HBS. Eigenlijk een prachtige tijd.

2005, Pieter A. Bos

In jan 1959 gedropt in de derd...

In jan 1959 gedropt in de derde klas. Een jongensklas. Over naar de vierde en vervolgens de brui eraan gegeven. De vele weken van spijbelen. Jan? van Aartsen kon de handtekening van mijn moeder prachtig nabootsen. Geen eindrapport voor de vierde klas en dus naar de meer gedisciplineerde Nassau-HBS.

2005, Pieter A. Bos

Eigenlijk een fantastische tij...

Eigenlijk een fantastische tijd ondanks het bidden aan het begin van de dag en de soms uitgesproken mening over geloofszaken. Met name Schuitemaker was de kampioen bijbellezen zoals onze voorvaderen dat deden. Mijn "Heer Oom", hij stond in Heino, was er niets bij. Natuurkunde, eerst van Mulder, later van Van der Wal en Vrolijk. (Liefde voor het vak! ) Roken in het natuurkundelokaal en wij maar denken dat het niet gemerkt werd. Arme Potappel. Hij wilde wel, maar kon het niet en daar maakten wij misbruik van. De eerste keer verliefd op het vriendinnetje van een ander (maakte het alleen maar spannender). Haar toenmalige vriend en ik wonen nu in het zelfde dorp. Het was wederkerig, maar haar vader stak daar een stokje voor. Niet van Gereformeerde huize en dat kon niet, zeker in die tijd. In 1963 eindexamen. De HBS-periode was na zeven jaar vergoed voorbij. met Jan Hanneberg en Jack Paas naar de KMA. Als eerste luitenant in 1968 aan het echte leven begonnen. Inmiddels 40 jaar getrouwd.

2005, Pieter A. Bos
?