Bekijk het volledige profiel van P.A. Vliegers en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 3

P.A. Vliegers heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Hoge golven, diepe zeeën. Mijn...

Hoge golven, diepe zeeën. Mijn schooltijd op deze school werd daardoor gekenmerkt. Zwaar aan het puberen met een neiging om toch vooral op te vallen. Vier jaren in de school aan de Butjesstraat met een groot fietsenrek op het schoolplein. De leraren die ik nog weet waren "Pietje" Rijsbergen (engels), Janssen (Frans), Kleine (Duits), van Gend (hoofd der school), Nibbelke (Nederlands), "De Bolle" (zijn echte naam ben ik kwijt), Sleumer (muziek). Ik ben erg verliefd geweest op diverse klasgenootjes en had dan ook telkens echte verkering. Rosa van de Broek, Tineke Mulder, Agnes Teuben,Ineke Visser, ach en wie niet al meer waarvan de namen me niet meer te binnen willen schieten. Gezellige feestjes met een groepje van een man/vrouw of 12 wanneer er iemand jarig was en je danste op de muziek van Elvis Presley en de Everly Brothers. Ik ben twee keer van school gestuurd maar mocht beide keren, na interventie van mijn vader die dreigde met openbaar onderwijs, terugkomen. Als ik het weer eens te bont had gemaakt moest ik tussen de meisjes gaan zitten en toen dat ook geen zoden aan de dijk zette, met een apart tafeltje pal voor het bord. Heb de 4 klassen in 5 jaar afgemaakt. Tijdens de pauze liepen de twee laagste klassen in de Boteringestraat, richting Ossenmarkt en kwamen dan via de Oude Ebbingestraat weer terug naar school. Tijdens dat loopje kwamen we voorbij de bakker die stapels kantkoek klaar had liggen dat je voor een dubbeltje kon kopen. De hogere klassen gingen via de Grote Markt en mochten ook roken. Het laatste jaar verhuisden we naar de Vechtstraat in een splinternieuw onderkomen. Achteraf gezien een prachtige tijd waar ik met heel veel plezier op terugkijk.

2004, P.A. Vliegers

Ik begon in 1949 op de kleuter...

Ik begon in 1949 op de kleuterschool naast de Mariaschool. We hadden een eigen speelplaats. Ik heb nog een foto van mezelf die is genomen in een klein vliegtuigje dat speciaal daarvoor was neergezet. Daarna de lagere school. De eerste twee klassen hadden jufs. Ik weet hun namen niet meer. De derde klas had meneer Bodewes, de vierde Dölle, de vijfde Kuster en de zesde Sanders. Er is nog een promotiefilmpje van de school gemaakt met Jantje Velting die altijd te laat kwam. Namen die ik me nog herinner: Leo Annias, Jan Velting, Folkers, Wim Boekholt, Jac. Drewes, Jos v.d. Berg, Theo Luttmer, Cas Schaap, Marcel Nuijten, Ben Kuster, Theo(?) Koch. Het was een fijne schooltijd. Goed onderwijs en een fijne sfeer. We hadden met een groepje van een man of acht een geheime club die allerlei dingen ondernam. Het clubhuis was in het kippenhok in de tuin bij mijn ouders aan de Meeuwerderweg. We gingen er dikwijls samen op de fiets tussenuit en hadden zelfs een eigen bibliotheek bij Peter Folkerts thuis. In de vijfde en zesde klas gingen we wekelijks schoolzwemmen in het Helperbad. Ik heb daar mijn zwemdiploma's gehaald. Ik was misdienaar bij de Jozefkerk en werd soms van school gehaald voor het helpen bij een requimmis of een bruiloft.

2004, P.A. Vliegers
?