Piet Moens

Kent 1 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Piet Moens en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Piet Moens heeft 6 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De Jan Ligthartschool is begonnen als school 13 in de flat Jan Verfalleweg hoek Meidoornstraat.

  De Jan Ligthartschool is begonnen als school 13 in de flat Jan Verfalleweg hoek Meidoornstraat. Het hoofd van de school was meester Rudolph en hij was tevens leraar van de 6de klas waar ik toen in zat. De klas bestond uit jongens en meisjes en dat was nieuw voor mij omdat ik van de RK jongensschool St.Josef aan de Polderweg kwam. Een van de bijzonderheden die ik mij herinner is dat wij op de rapporten geen cijfers kregen maar gekleurde ronde plakkers waarvan elke kleur een prestatiewaarde aangaf ook herinner ik mij het schilderen van een herfstdecor. Enkele namen van de klasgenoten uit deze 6de klas die ik nog weet zijn: uiteraard begin ik met de meisjes en dat waren: Rietje Dee(ons tekenmodel)-Willie Baars-Nel Koole-Antje Makelaar-Ria de Wit-Netty Paulusma-Judith Meier-Jetty van Haalen-Betsy Keizer- Agnes Rudolph-Ansje Vervat-Jopie Rookers en als ik mij goed herinner ook Ria Halma. De jongens waren: Henk Appel-Nico Bakker-Johan Riesenbeek(geemigreed naar de VS.?)Siem Blom(overleden)-Henk de Beus-Nico Hoornsman-Joop Huigen-Aad van Duivenbode-Ype Minkema-Hans Noppenij-Bert van de Waal van Dijk(was geboren om Casanova te laten vergeten, helaas verongelukte Bert dodelijk met zijn motor op ongeveer 23 jarige leeftijd)-Herman van Rijssen-Jan Biesbroek-Arie Slagwater-Piet Moens. Helaas bezit ik geen foto,s uit deze periode maar misschienals een een van de klasgenoten zich ook meld bij ************* dat hij of zij nog meer gegevens kan vermelden en foto,s plaatsen

  Jan Ligthart, 1953

  De avontuurlijke verhalen uit de Franse tijd, de tocht naar Rusland door de Franse troepen van Napoleon aangevuld met in Nederland geronselde jongens , door meester Aggenbach van klas 5b.

  De avontuurlijke verhalen uit de Franse tijd, de tocht naar Rusland door de Franse troepen van Napoleon aangevuld met in Nederland geronselde jongens , door meester Aggenbach van klas 5b. Klas 5b was ondergebracht in het bijgebouw linksachter op het schoolplein. Verder was het verzamelen van zoveel mogelijk oud papier een kans om op een aangewezen zaterdagmiddag als er voldoende leerlingen waren avonturenfilms van o.a. Rin Tin Tin te zien en ook het zingen in het jongenskoor,voor mij was dit in de 5de klas, van Broeder Marinus(?)in de Petrus en Pauluskerk of de kerstviering in de bovenzaal van het oude Casino een belevenis. De 6de klas heb ik gedaan op school 13 na onze verhuizing naar Nieuw Den Helder (Jeruzalem).

  josefschool, 1948

  ?