Piet Haaren

Kent 35 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Piet Haaren en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Piet Haaren heeft 5 klassenfoto's en kent 35 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik was klein en het was na de oorlog.

  Ik was klein en het was na de oorlog. Zuster Assistant was onze klassejuf. We kregen altijd schoolpap (gezond) van roggemeel en klonten. (Ik lust nog steeds geen melk) Af en toe kwamen de luizenzusters en spoten ons de kop vol DDT poeder. Dat gebeurde buiten tegen het raam van de grote zaal. Ik had verkering met Ria Elders en Ria Kuipers. Als je ondeugend was geweest moest je dat in elke klas gaan vertellen en zat je een half uur(?) met het tafeltje op je hoofd. Maar ik ben toch groot geworden.

  Maria kleuterschool, 1945

  Ik weet daar weinig meer van.

  Ik weet daar weinig meer van. Wel met Henk Harfterkamp en Hans Ruiken brabbeltaal spreken (achter uit de strot praten) We hadden Juffrouw FiFis in de beginjaren en toen Juffrouw Weerkamp. Toen kwam Beckers, dat was een tactloos figuur. Grotens in klas 3 kon goed voorlezen. In 4 Nelissen en in 5 ten Dam (de Noos) in klas 6 Delahaye. Die gaf ook handenarbeid en was vaak ziek. We hadden godsdienstles van de kapelaans. Schoolreisje naar Wijk aan Zee (?) We mochten niet door het poortje in de muur gluren naar de meisjesschool.

  R.K. Jongensschool, 1947

  Mager, ook mijn herinnering aan die tijd was zo.

  Mager, ook mijn herinnering aan die tijd was zo. Ik ging om met Jan Borgonjen, Henk Harfterkamp, Ton van Langen, Piet Ruiken en was stapel op Aukje Hoefnagels. Maar dat was een eenrichtingsweg, want het is nooit wat geworden tussen ons. Na schooltijd in het Klaverblad van de ouders van Thea - Marian - en Leo van Loenhout. Dansen in het Sint Josephgebouw, schoolreisjes naar Well, Kevelaer en weet ik veel nog waarheen. Ik was een moeilijk lerende (nog) want ik kan niet onthouden. Werkwoordlijstjes en dergelijke zitten dan ook nooit in mijn geheugen. Mit, nach etc. van geschiedenis herinner ik mij enkel 1600-slag bij Nieuwpoort. Maar het is toch goed gekomen met deze jongen. De namen van de leraren en essen kent iedereen, dus behoeven hier geen herhaling. Nou ik toch wat kwijt kan, jammer dat op de reunie in 2008 enkel Harrie Bosman en ogt van onze klas er waren!

  r.k.ulo, 1953

  ?