Piet Graaff

Kent 51 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Piet Graaff en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 67

  Piet Graaff heeft 67 klassenfoto's en kent 51 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Deze school zat in een houten noodgebouw aan de Duyvesteinstraat? Is indertijd afgebrand, dat was voor ons een feest (week vrij).

  Deze school zat in een houten noodgebouw aan de Duyvesteinstraat? Is indertijd afgebrand, dat was voor ons een feest (week vrij). Het was een kleine school waar iedereen elkaar kende, dus (te)veel sociale controle. Directeur was Piet Schadee, een klein, mager, kreukelig mannetje. Dan waren daar van der Vlies (zeer streng, maar rechtvaardig en hij reed op een motor, zelfs door de schoolgang), Dieleman, van der Lande, Houtkamp (mijn favoriet), Hortensius, van der Molen (tekenen!!!), Goofy (geen idee meer hoe hij echt heette). Ontzettend veel gelachen op die school, heb er ook 6 jaar over gedaan, teveel afleiding. Klasgenoten die ik mij herinner: Piet van der Kooij (uiteraard), Hans Band, Sjaak Rodenburg, Peekstok, Lenneke de Jong,Bertha Ravensbergen, meisje Scholten, meisje Hei, meisje de Jong.

  2004, Piet Graaff

  In de 1e klas bij juf Zwiep, een heel lieve juf.

  In de 1e klas bij juf Zwiep, een heel lieve juf. Bij het heen en weer lopen voor de klas gooide zij af en toe haar rechter-onderbeen naar achteren. Geen idee waarom. 2e klas bij juf (Jannie) Poot. Heel jong, kon prachtig articuleren en vertellen. De 3e was traumatisch, juf Booster, woonde ergens boven in de Schielaan. Wat een vreselijk mens. Als we schrijfles hadden, met echte inkt en kroontjespen, liep ze door de rijen en als je maar een krasje of vlekje maakte, dan meteen met die knokkel op je kop. Meneer Kerver, een verademing, in de 4e klas. Ik dacht dat ook hij nog erg jong was. Zoniet "Aai de Biek", meneer de Jong, ook geen lekkertje, zeer streng en hij trok aan je oren. In de 6e meneer van Gorkum, het hoofd der school. Hij had altijd de z.g. opleidingsklas. Wij moesten ook op zaterdagmorgen naar school en kregen dan o.a. Franse les en ik dacht ook geschiedenis. Tenminste, dat staat op mijn rapport uit die tijd. Wat ik mij verder herinner: een zendeling die op de schoolzolder kwam vertellen over zijn bekeringsdriften, waar wij dan weer zilverpapier en zendingsgeld voor inzamelden. Het mijne werd nog wel eens verzilverd in het snoepwinkeltje van de dames van Es. Het dringen voor de schoolpoort in de kastanjetijd. Het zwieren in de pauze op het schoolplein, levensgevaarlijk bedenk ik nu. Verliefd op Janneke van der Kooij, Dikkie Maaswinkel en nog veel meer. Ik kan mij nog de volgende klasgenoten herinneren, Rico Speelman (uiteraard), Janneke van der Kooij, Dikkie Maaswinkel, John van der Berg, Piet Bliek (kreeg ooit een baal stro op zijn hoofd die van een vrachtwagen viel), Aad Zandbergen (kon goed turnen). Jammer dat jongens toen geen poezie-album hadden!

  2004, Piet Graaff

  Daar zou ik inmiddels een boek over kunnen schrijven.

  Daar zou ik inmiddels een boek over kunnen schrijven. Zeer goede herinneringen aan zeer veel fijne groepen. Veel plezier, gezelligheid en vooral humor in de klas. Bij het lezen van de namen van de aangemelde oudleerlingen kan ik mij bij heel veel van hen een gezicht voor de geest halen. Ik hoop op veel reünies.

  2003, Piet Graaff
  ?